autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Budinca de clatite

Autor: Miky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Miky (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
10 linguri faina, 1 cana lapte, 1 ou, un praf de sare - pentru clatite 250 g branza de vaci proaspata, 2 linguri zahar, 2 oua, 2 linguri smantana, 1/2 lamaie, 1 lingura rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se face un aluat pentru clatite din faina, 1 ou, sare si lapte. Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanii. Se fac 10 clatite subtiri. Se unge o cratita cu unt, se asaza o clatita, peste care se pune o parte de umplutura, facuta din branza, zahar, 2 oua, coaja de lamaie. Peste se pune inca o clatita, apoi umplutura si asa mai departe, se termina cu o clatita. Se pune deasupra smantana si se da la cuptor pentru 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de clatite cu branza la cuptor

Budinca de clatite cu branza la cuptor

Se pregateste compozitia pentru clatite din faina,oua,lapte si sare.Se amesteca bine pana la omogenizare

10 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
BUDINCA CU CLATITE

BUDINCA CU CLATITE

Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca

9 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

    Eu fac clatitele umplute cu branza dulce, spuma deasupra, apoi la cuptor si pe urma un sos de vanilie cu galbenusuri. Delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 10 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 1 ou
  • un praf de sare - pentru clatite 250 g branza de vaci proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingura rom

Raporteaza reteta

cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Eu fac clatitele umplute cu branza dulce, spuma deasupra, apoi la cuptor si pe urma un sos de vanilie cu galbenusuri. Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
cornuri micul dejun