Autor:
Miky (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 18 martie 2009
Ingrediente
10 linguri faina, 1 cana lapte, 1 ou, un praf de sare - pentru clatite 250 g branza de vaci proaspata, 2 linguri zahar, 2 oua, 2 linguri smantana, 1/2 lamaie, 1 lingura rom
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se face un aluat pentru clatite din faina, 1 ou, sare si lapte. Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanii. Se fac 10 clatite subtiri. Se unge o cratita cu unt, se asaza o clatita, peste care se pune o parte de umplutura, facuta din branza, zahar, 2 oua, coaja de lamaie. Peste se pune inca o clatita, apoi umplutura si asa mai departe, se termina cu o clatita. Se pune deasupra smantana si se da la cuptor pentru 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de clatite" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Toate ingredientele pentru umplutura se mixeaza pana se obtine o crema fina.
Se amesteca faina
45 voturi
17 comentarii
1h 30 min
Se fierbe creierul curatat de cojite in apa cu sare si lamaie. Se scurge, se paseaza usor si se prajeste
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009
Eu fac clatitele umplute cu branza dulce, spuma deasupra, apoi la cuptor si pe urma un sos de vanilie cu galbenusuri. Delicios!