Se bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin cate putin, la fel ca la clatite, pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani mai groase. Multe dintre cele sau cei care citesc retetele sunt deranjati de expresia "faina cat cuprinde". E adevarat ca este cam nerelevanta pentru cineva care nu gateste deloc sau gateste rar, dar intotdeauna exista o justificare. Nu toate ouale sunt la fel de mari si nici toate lingurile si atunci folosesti mai multa sau mai putina faina, de la caz la caz.
Se pregatesc clatitele si pe masura ce sunt gata, se pun intr-o cratita. Fiecare clatita se unge cu o pensula inmuiata in unt topit si se presara cu branza rasa sau framantata. Ultima clatita care se aseaja in cratita se unge cu un fara a mai presara branza.
Se acopera cratita si se pune intr-un vas cu apa clocotita pe foc. Se lasa astfel sa fiarba incet pana ce clatitele devin fierbinti.
Inainte de a servi, se rastoarna pe o farfurie, se taie in felii ca un tort si se servesc cu smantana.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii