Se bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin cate putin, la fel ca la clatite, pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani mai groase. Multe dintre cele sau cei care citesc retetele sunt deranjati de expresia "faina cat cuprinde". E adevarat ca este cam nerelevanta pentru cineva care nu gateste deloc sau gateste rar, dar intotdeauna exista o justificare. Nu toate ouale sunt la fel de mari si nici toate lingurile si atunci folosesti mai multa sau mai putina faina, de la caz la caz.
Se pregatesc clatitele si pe masura ce sunt gata, se pun intr-o cratita. Fiecare clatita se unge cu o pensula inmuiata in unt topit si se presara cu branza rasa sau framantata. Ultima clatita care se aseaja in cratita se unge cu un fara a mai presara branza.
Se acopera cratita si se pune intr-un vas cu apa clocotita pe foc. Se lasa astfel sa fiarba incet pana ce clatitele devin fierbinti.
Inainte de a servi, se rastoarna pe o farfurie, se taie in felii ca un tort si se servesc cu smantana.
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii