autor:

Adriana K.D.

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Budinca de conopida si brocoli

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2011

Ingrediente
o conopida destul de mare, o buc de brocoli, 2 oua, 3 lg de faina alba, pesmet pt tapetat tava termorezistenta, ulei, sare, piper, 250 g cascaval, 250 g smantana, 2 buc de ceapa verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

72 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala mai mare am pus la fiert conopida in buchete mai mici, iar intr-o oala mai mica am pus brocoli la fiert cu apa si putina sare timp de 15 min.Cand a fost fiarta am scurs-o de apa si am alsat-o sa se raceasca atat conopida cat si brocoli.
Iar intre timp am facut un sos si anume:
- intr-o cratita am pus putin ulei circa 7 lg unde am pus cele 3 lg de faina alba am pus-o pe foc putin sa se incalzeasca.Separat am batut ouale cu sare si putin piper dupa gust unde am adaugat smantana am amestecat bine unde am pus-o peste faina amestecata cu ulei am omogenizat totul bine.
Apoi am facut astfel:
-am uns tava cu ulei si am tapetat-o cu pesmet, peste care am pus un rand de conopida si printre conopida si cateva bucati de brocoli, apoi am pus jumate din sos, jumate din ceapa taiata rondele, jumate din cascavalul dat prin razatoarea mare apoi am pus iar un rand de conopida si brocoli, sos, ceapa, cascavalul ramas.
Am dat totul la cuptor timp aproximativ de 30 de min la foc mic, mai exact pana se face o crusta aurie.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida si brocoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Bratkartoffeln

Bratkartoffeln

Se spala, curata, se taie cartofii si se pun la fiert pana se inmoaie usor. Cartoful nu trebuie sa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Vinete umplute cu legume

Vinete umplute cu legume

Se taie vinetele in doua,de-a lungul lor si se golesc de miez.Se presara putina sare peste ele.Miezul

7 voturi    3 comentarii
35 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bibi , 25 noiembrie 2017

    Ca adensant puteti folosi amidon de porumb, este fără gluten

  • Fara foto

    Alexandrina Mateescu , 17 aprilie 2017

    As prefera reteta dar fara faina sau cel putin , mai putina. Oare se poate ? Am sa incerc !

  • Fara foto

    Maciuca Victoria , 08 octombrie 2014

    da o fac ff des imi place fff mult ,eu fac sos besamel din 4 oua ,4 ling .faina si o jumatate de litru de lapte 0 pun peste ia si o dau la cuptot dupa ce o scot ,,o lasa la rece putin si deasupra bat smintina si rad cascaval.si o mai dau5 min la cuptor cu ,cuptorul oprit

    • Fara foto

      Silvia Bela Mirza , 10 septembrie 2014

      Eu pun 2-3 linguri de pesmet in loc de faina.

    • Fara foto

      Marian Chioibasu , 26 februarie 2014

      e fuarte apetisanta, pofta buna

    • Fara foto

      Cati Rosca , 12 februarie 2014

      buna,usor de gatit si sanatoasa.

    • Fara foto

      Andrada Cristinariu , 18 decembrie 2013

      arata ff bine..

    • Fara foto

      Silvia Postelnicu , 15 octombrie 2013

      arata bine

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      Arata bine,trebuie incercata !

    • kamkrys75

      kamkrys75 (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

      Am si eu o reteta de broccoli:)Am s o postez zilele astea,a ta m a lasat fara cuvinte!Felicitari!!!!

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 27 martie 2011

      Tare bine arata, trebuie incercata !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 martie 2011

      mersi pentru reteta ;si eu trebuie sa maninc brocoli si nu ma prea omor ,doar supa -acum voi incerca reteta ta

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 martie 2011

      Foarte finã!!! brocolli în cazul meu trebuie sã consum zilnic, deci merçi de retetã:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

      O bunatate , dar eu nu ma prea impac cu conopida ma baloneaza mult dar am sa incerc budincuta ta . *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

72 voturi

Ingrediente

  • o conopida destul de mare
  • o buc de brocoli
  • 2 oua
  • 3 lg de faina alba
  • pesmet pt tapetat tava termorezistenta
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 250 g cascaval
  • 250 g smantana
  • 2 buc de ceapa verde

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

3 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

Bibi

Ca adensant puteti folosi amidon de porumb, este fără gluten

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Pilaf cu legume si ciuperci