autor:

husni

» » Budinci

BUDINCA DE CORNURI

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
230-250 g cornuri(piinite de hamburger........),1/2 l lapte, ml smintina(eu folosesc frisca lichida ,se poate),4 oua,100 g zahar tos,1 lingura gem caise,1 lingurita cu virf gem din coji de portocale,100 g unt, sare, alegere)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet, o tava.Se taie cornurile felii de 1 cm,apoi se pun intr-un castron si se stropesc cu tot laptele rece;se lasa asa, pina ce laptele e absorbit(cam 30 minute) si cornurile se inmoaie.Dupa aceea,de amesteca cu furculita,fara sa se zdrobeasca de tot.Separat se amesteca bine cele 4 galbenusuri cu untul topit(rece),gemul de caise si portocale,smintina,sare,arome;se pune peste cornuri.Se mesteca,putin, prin rasturnare.Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul(si putin rom);se toarna peste compozitie,se mesteca usor, prin rasturnare;se pune in tava, apoi in cuptorul incalzit.Se coace circa 45 minute,primele 20 minute,nu se deschide cuptorul.Se serveste calduta sau rece(noua ne place rece);se pune peste putin gem de visine...,sirop de zmeura sau sodou de vin sau se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "BUDINCA DE CORNURI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de cornuri

Budinca de cornuri

Se taie cornurile , se adauga 5-6 linguri zahar si se pune laptele caldpeste si se lasa sa se inglobeze

3 voturi    2 comentarii
50 min
Budinci
Budinca cu macaroane,branza dulce si stafide

Budinca cu macaroane,branza dulce si stafide

Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie. Intr-o

6 voturi    1 comentariu
50 min
Budinci
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Am pregătit reţeta. Nu i-am adus nici o modificare. Nu este grea.A ieşit fff bună. Nupo s-o fotografiez pentru că nu mă pricep. Pe viitor promit că o să învăţ să ac şi poze.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

    Am facut-o! Nu am faramat cornurile,ci le-am feliat.Aiesit din cale-afara de buna.E si foarte simpla!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Delicioasa trebuie sa fie aceasta budinca!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Ma bucur,Mariana Scarlat ca ai facut-o si ca v-a placut !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Foarte bine arata, Camelia. Dar si ale lui Sidy, felicitari, fetelor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      O reteta simpla si foarte delicioasa!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Ce bun trebuie sa fieeee!!!

    • Fara foto

      husni , 19 iulie 2009

      Cred ca felul asta de budinca e f bun si zdrobit si nezdrobit.Mama punea si nuci,zdrobite(nu macinate). Cite bordeie,atitea obiceie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Vai ce bunatate Cameloa ! Bravo ! Si eu o fac din cornuri dar nu le zdrobesc cu furculita...le las asa feliute...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Si rapida !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Cred ca e buna la gust.Arata bine.

    • Fara foto

      husni , 13 iulie 2009

      Interesant si bun !Nu e f.dulce.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Simplu, dar interesant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 230-250 g cornuri(piinite de hamburger........),1/2 l lapte, ml smintina(eu folosesc frisca lichida ,se poate),4 oua,100 g zahar tos,1 lingura gem caise,1 lingurita cu virf gem din coji de portocale,100 g unt, sare, alegere)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

Am facut-o! Nu am faramat cornurile,ci le-am feliat.Aiesit din cale-afara de buna.E si foarte simpla!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca colorata