Budinca de Craciun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300ml de frisca
  • 1 portocala
  • 250g zahar
  • 5 linguri lichior de portocale
  • 200g de crema de branza
  • mascarpone
  • 5 oua
  • 100g fructe uscate
  • 250g de biscuiti de ovaz
  • 100g unt
  • caramel obtinut din 100g zahar
  • 100ml ceai verde
  • o lingurita de unt

Mod de preparare

Dati frisca in clocot si adaugati portocala taiata in cubulete cat mai mici, cu coaja cu tot.Luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati-l la racit.Puneti in alt vas 150g zahar cu apa cat sa-l acopere si tineti vasul la foc potrivit,pana cand obtineti un caramel gros.Adaugati 2 linguri de lichior, amestecati si repartizati amestecul in 8 castroane egale pe care puneti-le la rece.
Amestecati cremea de branza cu zaharul ramas, cu ouale batute,lichiorul ramas,fructele uscate taiate in cubulete si frisca cu portocale.Repartizati amestecul bine omogenizat in acele castroane, peste zaharul ars si puneti-le intr-o tava mai mare cu apa,la bain-marie,la cuptor,unde se tin 35-40 de minute.Scoateti-le apoi din tava si puneti-le la frigider pana a doua zi, in castroanele in care s-au copt.
Pisati biscuiti pentru a obtine un pesmet uniform,amestecati-l cu untul si facet io foaie din care decupati 8 rondele de marimea castroanelor.Asezati cate o rondea pe farfuriile de servit.Deasupra rasturnati budinca tinuta la frigider.
Puneti la fiert zaharul,ceaiul si untul pentru a obtine un caramel roscat auriu.Luati cu o lingura din caramel si lasati-l sa cada pe o suprafata plana,unsa cu ulei, cate putin,pentru a forma stelute, cerculete,bastonase.Cu aceastea ornati budinca si puteti presara scortisoara pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise