autor:

zana b.

» » Budinci

Budinca de Craciun

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
, 300ml de frisca, portocala,250g zahar ,5 linguri lichior de portocale,200g de crema de branza,mascarpone,5 oua,100g fructe uscate,250g de biscuiti de ovaz,100g unt, obtinut din 100g zahar,100ml ceai verde, o lingurita de unt,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare


Dati frisca in clocot si adaugati portocala taiata in cubulete cat mai mici, cu coaja cu tot.Luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati-l la racit.Puneti in alt vas 150g zahar cu apa cat sa-l acopere si tineti vasul la foc potrivit,pana cand obtineti un caramel gros.Adaugati 2 linguri de lichior, amestecati si repartizati amestecul in 8 castroane egale pe care puneti-le la rece.

Amestecati cremea de branza cu zaharul ramas, cu ouale batute,lichiorul ramas,fructele uscate taiate in cubulete si frisca cu portocale.Repartizati amestecul bine omogenizat in acele castroane, peste zaharul ars si puneti-le intr-o tava mai mare cu apa,la bain-marie,la cuptor,unde se tin 35-40 de minute.Scoateti-le apoi din tava si puneti-le la frigider pana a doua zi, in castroanele in care s-au copt.

Pisati biscuiti pentru a obtine un pesmet uniform,amestecati-l cu untul si facet io foaie din care decupati 8 rondele de marimea castroanelor.Asezati cate o rondea pe farfuriile de servit.Deasupra rasturnati budinca tinuta la frigider.

Puneti la fiert zaharul,ceaiul si untul pentru a obtine un caramel roscat auriu.Luati cu o lingura din caramel si lasati-l sa cada pe o suprafata plana,unsa cu ulei, cate putin,pentru a forma stelute, cerculete,bastonase.Cu aceastea ornati budinca si puteti presara scortisoara pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca din paste cu ciuperci

Budinca din paste cu ciuperci

Se fierb taiteii in multa apa cu sare pina sint al dente se clatesc bine si se pun intr-un vas si

11 voturi    0 comentarii
50 min
Budinci
Budinca cu brinza si legume

Budinca cu brinza si legume

Legumele in afara cepei vin fierte 10 minute in apa cu sare. Ceapa vine putin inabusita in ulei.

26 voturi    7 comentarii
1h
Budinci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Este nemaipomenita!Incercati-o si o sa va convingeti!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Cred ca e foarte buna, mi-e chiar pofta de o portie.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Cred ca e tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 300ml de frisca, portocala,250g zahar ,5 linguri lichior de portocale,200g de crema de branza,mascarpone,5 oua,100g fructe uscate,250g de biscuiti de ovaz,100g unt, obtinut din 100g zahar,100ml ceai verde
  • o lingurita de unt

Raporteaza reteta

zana b. (Chef de cuisine)

Este nemaipomenita!Incercati-o si o sa va convingeti!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca vesela cu caramel