Budinca de dovlecei cu branza si hering

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Budinca de dovlecei cu branza si hering

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 250 gr cas de vaca
  • 100 gr cascaval
  • 300 gr file de hering in ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura susan
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare si ii punem intr-o sita la scurs.

Ceapa o curatam, o tocam marunt. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam.

Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mare impreuna cu 50 de gr de cascaval.

Scoatem fileul de hering din ulei, il stergem usor cu niste servetele si il taiem bucatele.

Intr-un bol amestecam dovleceii bine scursi cu branza si cascavalul.

Adaugam patrunjelul, ceapa, sare, piper si busuiocul uscat.

Batem 3 oua spuma, le incorporam in compoziti de mai sus.

Luam un vas ceramic cu diametrul de 20 cm, il ungem bine cu unt.

Turnam compozitia obtinuta, o nivelam, punem bucatile de hering.

Deasupra radem restul de cascaval si presaram susanul. Eu am facut si o budinca intr-un vas micut, micut.

Introducem budinca in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor