Spalam dovleceii, ii curatam, ii taiem rondele si presaram sare peste ei. Ii lasam cam jumatate de ora sa isi lase zeama apoi ii punem pe servetele.
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem fasii lunguiete.
Intr-un bol turnam uleiul, boia de ardei dulce, patrunjelul uscat, sare, piper, amestecam bine si incorporam puiul.
Amestecam intr-un vas telemeaua, doua linguri smantana, patru oua, sare, piper si busuiocul uscat.
Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet.
Asezam un strat de dovlecei, fasii de pui, jumatate din amestecul de branza. Continuam iar cu dovlecei, pui si branza.
Cele doua oua ramase le batem spuma cu o lingura de smantana, un praf de sare, iar la final incorporam mararul verde, tocat marunt.
Acesta il turnam deasupra budincii.
Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, scoatem budinca, o lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta dragilor!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii