Budinca de dovlecei cu piept de pui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Budinca de dovlecei cu piept de pui

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 piept de pui dezosat
  • 500 gr telemea
  • 3 linguri smantana
  • 6 oua
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub unt
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii curatam, ii taiem rondele si presaram sare peste ei. Ii lasam cam jumatate de ora sa isi lase zeama apoi ii punem pe servetele.

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem fasii lunguiete.

Intr-un bol turnam uleiul, boia de ardei dulce, patrunjelul uscat, sare, piper, amestecam bine si incorporam puiul.

Amestecam intr-un vas telemeaua, doua linguri smantana, patru oua, sare, piper si busuiocul uscat.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet.

Asezam un strat de dovlecei, fasii de pui, jumatate din amestecul de branza. Continuam iar cu dovlecei, pui si branza.

Cele doua oua ramase le batem spuma cu o lingura de smantana, un praf de sare, iar la final incorporam mararul verde, tocat marunt.

Acesta il turnam deasupra budincii.

Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, scoatem budinca, o lasam putin la racorit si servim.

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise