autor:

» » , Aperitive, Aperitive

Budinca de dovlecei cu piept de pui

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2014

Ingrediente
2 dovlecei potriviti, 1 piept de pui dezosat, 500 gr telemea, 3 linguri smantana, 6 oua, 1/2 legatura marar, 1 lingurita busuioc uscat, 1 lingurita patrunjel uscat, sare, piper, boia de ardei dulce, 2 linguri ulei, 1 cub unt, 2 linguri pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii curatam, ii taiem rondele si presaram sare peste ei. Ii lasam cam jumatate de ora sa isi lase zeama apoi ii punem pe servetele.
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem fasii lunguiete.
Intr-un bol turnam uleiul, boia de ardei dulce, patrunjelul uscat, sare, piper, amestecam bine si incorporam puiul.
Amestecam intr-un vas telemeaua, doua linguri smantana, patru oua, sare, piper si busuiocul uscat.
Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet.
Asezam un strat de dovlecei, fasii de pui, jumatate din amestecul de branza. Continuam iar cu dovlecei, pui si branza.
Cele doua oua ramase le batem spuma cu o lingura de smantana, un praf de sare, iar la final incorporam mararul verde, tocat marunt.
Acesta il turnam deasupra budincii.
Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, scoatem budinca, o lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 piept de pui dezosat
  • 500 gr telemea
  • 3 linguri smantana
  • 6 oua
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub unt
  • 2 linguri pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Drob de pui cu legume