Budinca de dovlecei cu telemea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de dovlecei cu telemea

Ingrediente

  • 500 g dovlecei
  • 250 g telemea
  • 130 g pesmet
  • 60 ml ulei
  • 5 oua
  • un morcov
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita boia dulce
  • cateva fire patrunjel verde

Mod de preparare

Curatim dovleceii si morcovul, apoi ii dam pe razatoare. La dovlecel inlaturam interiorul cu semintele. Dam pe razatoare si branza telemea.Eu am avut telemea de oaie. Am folosit razatoarea mica, dar se poate folosi si cea mare.

Intr-un bol amestecam bine cele 5 oua cu uleiul, adaugam dovlecelul si morcovul scurse de zeama, apoi telemeaua si la final pesmetul amestecat cu praful de copt. La final adaugam boiaua si patrunjelul tocat.

Punem intr-o tava hartie de copt si diatribuim uniform compozitia. Introducem tava in cuptorul incins pana se rumeneste usor si se desprinde de pe margini.

Este buna si calda, dar mai ales rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise