Se spala spanacul, se fierbe 5 minute si se lasa in strecuratoare pina se raceste.Slanina, taiata cit mai marunt, se caleste la foc mic, pina cind capata culoare aurie, apoi se ia de pe foc, se pun usturoiul taiat marunt si ceapa rasa (se poate si fara) si imediat se adauga spanacul scurs.Franzela se inmoaie cu sucul de rosii pina cind il absoarbe in intregime.Spanacul rece impreuna cu franzela nestoarsa se trec prin masina de tocat.La tocatura se adauga smintina, faina, galbenusurile, brinza rasa, nedesarata, piperul si o lingurita cu virf de marar taiat marunt, amestecindu-se bine; apoi, se adauga albusurile batute spuma, amestecind cu telul, prin rasturnare, de 8-9 ori si se desarta in forma de cca 2l dinainte tapetata.Se introduce in cuptorul bine incins dinainte, unde se lasa 30-40 minute, pina cind budinca se rumeneste frumos.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Cind se scoate din cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda, daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii