Intr-un vas(eu am folosit de jena)punem 4 linguri de zahar si-l dam pe flacara sa se caramelizeze apoi cu ajutorul unui prosop (sau manusa) ca sa nu ne ardem, inclinam vasul astfel incat sa curga caramelul si pe margini de jur imprejur. Apoi il lasam sa se raceasca pana fierbem grisul.
Punem laptele la fiert, adaugam 4 linguri de zahar + cele doua pliculete cu zahar vanilat, iar cand da in clocot, adaugam grisul si amestecam rapid sa nu se formeze cocoloase. Lasam pe foc si amestecam in continuare inca 5’.
Golim grisul in vasul cu caramel, il intindem cu lingura si-l lasam la racit. Cand este rece, punem un platou deasupra lui si cu miscare brusca, rasturnam continutul . Ornam cu ciocolata si servim.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii