autor:

Lia Maria

» » Budinci

Budinca de gris

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2010

Ingrediente
De obicei, introduc budinca in cuptorul incins pentru 15’ si numai cand este rece,rece adaug ciocolata, dar de data asta am facut-o in graba si nu a mai ajuns nici la cuptor si nici sa se raceasca suficient(se vede ca decorul s-a topit), dar si asa a fost ok ca s-a mancat rapid., , 1 cana de gris, 4 cani de lapte, 8 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, ciocolata pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas(eu am folosit de jena)punem 4 linguri de zahar si-l dam pe flacara sa se caramelizeze apoi cu ajutorul unui prosop (sau manusa) ca sa nu ne ardem, inclinam vasul astfel incat sa curga caramelul si pe margini de jur imprejur. Apoi il lasam sa se raceasca pana fierbem grisul.
Punem laptele la fiert, adaugam 4 linguri de zahar + cele doua pliculete cu zahar vanilat, iar cand da in clocot, adaugam grisul si amestecam rapid sa nu se formeze cocoloase. Lasam pe foc si amestecam in continuare inca 5’.
Golim grisul in vasul cu caramel, il intindem cu lingura si-l lasam la racit. Cand este rece, punem un platou deasupra lui si cu miscare brusca, rasturnam continutul . Ornam cu ciocolata si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budincă de griş cu dulceaţă de vişine

Budincă de griş cu dulceaţă de vişine

1. Se fierbe laptele împreună cu grişul, zahărul, batonul de scorţişoară, laptele condensat,

8 voturi    9 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Budinca de gris

Budinca de gris

Laptele se pune la fiert impreuna cu sarea si zaharul in oala stropita cu ulei. Cand da primul clocot

10 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Multumesc Eugen, pentru apreciere ! Ps: cand ma gandesc cat timp a trecut decand am facut postarea :))))

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    arata bine, bine !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Asa este fetelor, acest preparat ne aduce aminte de copilarie...si doamne, ce repede a trecut timpul... Va multumesc si ma bucur ca v-am rascolit putin amintirile perioadei cele mai frumose din viata : copilaria.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Mi-aduce aminte de copilarie. Asa cu zahar ars trebuie sa fie o bunatate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Ce bun!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Delicios!as dori si eu o portie:d!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Cred ca e o bunatate !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      O bunatate...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      maria mihalache , 31 mai 2010

      Nu am mai mancat de foarte mult timp..............se poate o portie?

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Super bun...e grozav!!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Ce buna trebuie sa fie, ce bine arata.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Este foarte gustoasa, mancam asa ceva in copilarie si este de neuitat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • De obicei
  • introduc budinca in cuptorul incins pentru 15’ si numai cand este rece,rece adaug ciocolata
  • dar de data asta am facut-o in graba si nu a mai ajuns nici la cuptor si nici sa se raceasca suficient(se vede ca decorul s-a topit)
  • dar si asa a fost ok ca s-a mancat rapid.
  • 1 cana de gris
  • 4 cani de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ciocolata pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Multumesc Eugen, pentru apreciere ! Ps: cand ma gandesc cat timp a trecut decand am facut postarea :))))

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Kughel pentru sarbatori de toamna