autor:

Fara foto

» » Budinci

Budinca de gris

Autor: Serbanati Andrea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Serbanati Andrea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
6 oua, 8 linguri de zahar, 6 linguri de gris, 1 l de lapte, zahar vanilat, putin unt

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Pe urma se adauga si galbenusurile si se amesteca usor; apoi se pun si cele 6 linguri de gris si se amesteca compozitia. Amestecul se pune intr-o cratita tapata cu unt si se pune la cuptor circa 20-30 de minute la foc potrivit. Intre timp se pune si laptele la fiert cu 2 linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat.

Dupa ce s-a copt se pune laptele peste budinca si se acopera cu un capac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de gris

Budinca de gris

1.Se pune la fiert laptele cu zaharul si scortisoara,se adauga in ploaie grisul, vanilia si coaja

14 voturi    1 comentariu
50 min
Budinci
Budinca de gris

Budinca de gris

- am separat ouale; galbenusurile le-am mixat cu zaharul + zaharul vanilat, apoi am adaugat 7 linguri

22 voturi    17 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri de gris
  • 1 l de lapte
  • zahar vanilat
  • putin unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de ciocolata si migdale cu crema de unt