autor:

zbiggi

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Budinca de gris

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingredientele mele:, * 3 oua intregi + 2 albusuri (ramase de la alta reteta) - in loc de 4 oua cum zice reteta, * 4 linguri de zahar, * 10 linguri de gris (cu numai 7 linguri mi s-a parut prea subtire "aluatul"), * 1 lingurita praf de copt, * 1 plic zahar vanilat Bourbon, * pentru insiropat: 500 ml lapte + 2 linguri zahar + 1 lingura esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

22 voturi

Mod de preparare

- am separat ouale; galbenusurile le-am mixat cu zaharul + zaharul vanilat, apoi am adaugat 7 linguri de gris si praful de copt; separat am batut albusurile pana au devenit o spuma tare.
- in spuma de albusuri am adaugat cu grija amestecul de mai sus; aluatul mi s-a parut foarte subtire asa ca am mai pus 3 linguri de gris. (probabil daca punem 4 oua asa cum scrie in reteta, aluatul ar fi avut consistenta corecta)
- am turnat aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.
- am dat la cuptor pt 25-30 min la foc mediu. (am testat cu scobitoare si era coapta)
- am lasat sa se racoreasca vreo 10 min, apoi am turnat laptele caldut (amestecat cu zahar si esenta de vanilie). prajitura a \"inghitit\" tot laptele :D
Sursa: http://casutalaurei.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de gris cu mere la slow cooker Crock-Pot

Budinca de gris cu mere la slow cooker Crock-Pot

Curatati merele si taiati-le felii. Ungeti vasul de ceramica al aparatului Crock-Pot un margarina

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Slow Cooking
Budinca de gris cu mere

Budinca de gris cu mere

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara, cand incepe

15 voturi    7 comentarii
45 min
Budinci
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine):

    Este minunata, am pus 7 linguri de gris. Am avut si sirop de brad, cu care au garnisit-o ceilalti, dar eu nu i-am stricat gustul :)

  • zbiggi

    zbiggi (Chef de cuisine):

    Am facut-o iar. A iesit si mai bine decat prima data :)

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iza Maris , 11 ianuarie 2015

    Am crescut cu aceasta budinca si intotdeauna era un desert minunat! :)

  • Fara foto

    Ionescu Mariana , 07 noiembrie 2014

    felicitari,eu sunt o iubitoare de budinca si asta chiar imi place reteta,e altfel

  • Fara foto

    Andrada Cristinariu , 23 ianuarie 2014

    foarte buna imi place..

    • Fara foto

      Dorina Dobrica , 14 ianuarie 2014

      FOARTE BNA O FAC SI EU

    • Fara foto

      Angela Pavel , 09 ianuarie 2014

      ADORABILA si usor de pregatit.imi place .

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      delicios !

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Mersi ca mi-ati adus aminte de ea! :D

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      foarte bun tare demult nu am facut

    • Fara foto

      corina (Maestru bucatar) , 06 august 2010

      O STIU DIN COPILARIE SI DIN PACATE PREA PUTINA LUME O MAI FACE . ESTE SUPER DELICIOASA. PROMIT SA O INCERC SI EU , ACUM CA AM GASIT RETETA.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      este buna

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      ce buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Simplu,rapid si tare gustos...

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      mii de scuze :( GRIS trebuia sa scriu si in reteta. nu stiu de ce tot am scris pesmet.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      zbiggi e buna budinca, desigur.

    • Fara foto

      franceza (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      eu am facut ceva asemanator,dar am folosit in loc de lapte,un sirop de zeama de lamaie si zahar;cred ca ideea ta e mai potrivita pentru o budinca.Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      La ingrediente scrie gris, in reteta, pesmet. Eu cred ca este corect gris. Buna reteta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

22 voturi

Ingrediente

  • Ingredientele mele:
  • * 3 oua intregi + 2 albusuri (ramase de la alta reteta) - in loc de 4 oua cum zice reteta
  • * 4 linguri de zahar
  • * 10 linguri de gris (cu numai 7 linguri mi s-a parut prea subtire "aluatul")
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • * pentru insiropat: 500 ml lapte + 2 linguri zahar + 1 lingura esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de zbiggi
Fusilli cu costita si sunca

Fusilli cu costita si sunca

Am fiert pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Costita am taiat-o marunt si am prajit-o in

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Am amestecat putin cu ajutorul robotului de bucatarie: untul rece taiat cubulete, zaharul, zaharul

59 voturi    23 comentarii
2h
Prajituri
Pancakes

Pancakes

Am batut ouale intregi cu mixerul, am adaugat zaharul si sarea; La ouale batute am adaugat margarina

2 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

delicios !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clătite cu cacao și cremă de afine
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania