autor:

zbiggi

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Budinca de gris

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingredientele mele:, * 3 oua intregi + 2 albusuri (ramase de la alta reteta) - in loc de 4 oua cum zice reteta, * 4 linguri de zahar, * 10 linguri de gris (cu numai 7 linguri mi s-a parut prea subtire "aluatul"), * 1 lingurita praf de copt, * 1 plic zahar vanilat Bourbon, * pentru insiropat: 500 ml lapte + 2 linguri zahar + 1 lingura esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

22 voturi

Mod de preparare

- am separat ouale; galbenusurile le-am mixat cu zaharul + zaharul vanilat, apoi am adaugat 7 linguri de gris si praful de copt; separat am batut albusurile pana au devenit o spuma tare.
- in spuma de albusuri am adaugat cu grija amestecul de mai sus; aluatul mi s-a parut foarte subtire asa ca am mai pus 3 linguri de gris. (probabil daca punem 4 oua asa cum scrie in reteta, aluatul ar fi avut consistenta corecta)
- am turnat aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.
- am dat la cuptor pt 25-30 min la foc mediu. (am testat cu scobitoare si era coapta)
- am lasat sa se racoreasca vreo 10 min, apoi am turnat laptele caldut (amestecat cu zahar si esenta de vanilie). prajitura a \"inghitit\" tot laptele :D
Sursa: http://casutalaurei.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de gris cu fructe

Budinca de gris cu fructe

Puneti la fiert laptele cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat si untul. Cand clocoteste adaugati grisul

21 voturi    11 comentarii
15 min
Budinci
Budinca de gris

Budinca de gris

Intr-un vas(eu am folosit de jena)punem 4 linguri de zahar si-l dam pe flacara sa se caramelizeze

14 voturi    15 comentarii
30 min
Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine):

    Este minunata, am pus 7 linguri de gris. Am avut si sirop de brad, cu care au garnisit-o ceilalti, dar eu nu i-am stricat gustul :)

  • zbiggi

    zbiggi (Chef de cuisine):

    Am facut-o iar. A iesit si mai bine decat prima data :)

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iza Maris , 11 ianuarie 2015

    Am crescut cu aceasta budinca si intotdeauna era un desert minunat! :)

  • Fara foto

    Ionescu Mariana , 07 noiembrie 2014

    felicitari,eu sunt o iubitoare de budinca si asta chiar imi place reteta,e altfel

  • Fara foto

    Andrada Cristinariu , 23 ianuarie 2014

    foarte buna imi place..

    • Fara foto

      Dorina Dobrica , 14 ianuarie 2014

      FOARTE BNA O FAC SI EU

    • Fara foto

      Angela Pavel , 09 ianuarie 2014

      ADORABILA si usor de pregatit.imi place .

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      delicios !

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Mersi ca mi-ati adus aminte de ea! :D

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      foarte bun tare demult nu am facut

    • Fara foto

      corina (Maestru bucatar) , 06 august 2010

      O STIU DIN COPILARIE SI DIN PACATE PREA PUTINA LUME O MAI FACE . ESTE SUPER DELICIOASA. PROMIT SA O INCERC SI EU , ACUM CA AM GASIT RETETA.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      este buna

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      ce buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Simplu,rapid si tare gustos...

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      mii de scuze :( GRIS trebuia sa scriu si in reteta. nu stiu de ce tot am scris pesmet.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      zbiggi e buna budinca, desigur.

    • Fara foto

      franceza (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      eu am facut ceva asemanator,dar am folosit in loc de lapte,un sirop de zeama de lamaie si zahar;cred ca ideea ta e mai potrivita pentru o budinca.Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      La ingrediente scrie gris, in reteta, pesmet. Eu cred ca este corect gris. Buna reteta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

22 voturi

Ingrediente

  • Ingredientele mele:
  • * 3 oua intregi + 2 albusuri (ramase de la alta reteta) - in loc de 4 oua cum zice reteta
  • * 4 linguri de zahar
  • * 10 linguri de gris (cu numai 7 linguri mi s-a parut prea subtire "aluatul")
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • * pentru insiropat: 500 ml lapte + 2 linguri zahar + 1 lingura esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de zbiggi
Fusilli cu costita si sunca

Fusilli cu costita si sunca

Am fiert pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Costita am taiat-o marunt si am prajit-o in

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Am amestecat putin cu ajutorul robotului de bucatarie: untul rece taiat cubulete, zaharul, zaharul

59 voturi    23 comentarii
2h
Prajituri
Pancakes

Pancakes

Am batut ouale intregi cu mixerul, am adaugat zaharul si sarea; La ouale batute am adaugat margarina

2 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

delicios !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Braduti dulci