Budinca de gris cu miere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ¼ pahar miere
  • 1 pahar gris
  • 1 ½ pahar lapte
  • 1 kg mere
  • 100g unt
  • 1 pachetel zahar vanilat

Mod de preparare

Se unge o forma de budinca cu putin unt si se presara cu 1/3 din gris. Se asaza deasupra un strat uniform, jumatate din cantitatea de mere curatate si rase prin razatoarea de zarzavat, se presara peste ele jumatate din cantitatea de gris ramasa, din nou merele rase si peste ele restul de gris. Se toarna deasupra laptele incalzit si amestecat cu mierea, zaharul vanilat, se pune din loc in loc untul taiat cuburi si se da la cuptor la foc potrivit, lasind sa se rumeneasca

Se poate servi si calda si rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise