Budinca de gris cu zmeura

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 3 foi de gelatina,
  • 500 ml lapte,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 4 linguri gris,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 3 linguri lichior de caise,
  • 250 ml frisca batuta cu 50 g zahar,
  • 300 g zmeura (congelata sau proaspata),
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingura zahar,
  • 3 linguri rachiu (de zmeura + 3 linguri coniac pentru flambat).

Mod de preparare

Se inmoaie gelatina in putina apa rece. Se pune laptele pe foc impreuna cu sarea si cand clocoteste, se toarna grisul in ploaie si se lasa sa fiarba 4 minute, amestecand intruna. Se ia de pe foc, se introduce gelatina stoarsa si dupa ce s-a dizolvat, se rastoarna grisul fiert intr-un vas de Jena si se lasa sa se raceasca.

Se incorporeaza coaja de lamaie, lichiorul de portocala si frisca batuta (cu zahar), se toarna budinca in castronase sau forme mici si se da la frigider.

Se lasa zmeura sa se decongeleze (daca a fost congelata) intr-o strecuratoare. Se topeste untul intr-o tigaie, se pune zaharul in unt sa se caramelizeze, se adauga fructele cu zeama cu tot si se lasa sa se incinga. Se adauga rachiul de zmeura si coniacul, se flambeaza, se misca tigaia ca sa se amestece fructele cu alcoolul si se toarna peste budincile de gris rasturnate pe farfurii, chiar cand sunt servite

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise