Budinca de gris cu zmeura

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 3 foi de gelatina,
  • 500 ml lapte,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 4 linguri gris,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 3 linguri lichior de caise,
  • 250 ml frisca batuta cu 50 g zahar,
  • 300 g zmeura (congelata sau proaspata),
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingura zahar,
  • 3 linguri rachiu (de zmeura + 3 linguri coniac pentru flambat).

Mod de preparare

Se inmoaie gelatina in putina apa rece. Se pune laptele pe foc impreuna cu sarea si cand clocoteste, se toarna grisul in ploaie si se lasa sa fiarba 4 minute, amestecand intruna. Se ia de pe foc, se introduce gelatina stoarsa si dupa ce s-a dizolvat, se rastoarna grisul fiert intr-un vas de Jena si se lasa sa se raceasca.

Se incorporeaza coaja de lamaie, lichiorul de portocala si frisca batuta (cu zahar), se toarna budinca in castronase sau forme mici si se da la frigider.

Se lasa zmeura sa se decongeleze (daca a fost congelata) intr-o strecuratoare. Se topeste untul intr-o tigaie, se pune zaharul in unt sa se caramelizeze, se adauga fructele cu zeama cu tot si se lasa sa se incinga. Se adauga rachiul de zmeura si coniacul, se flambeaza, se misca tigaia ca sa se amestece fructele cu alcoolul si se toarna peste budincile de gris rasturnate pe farfurii, chiar cand sunt servite

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta