Budinca de Macaroane

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pach. macaroane
  • 1 kg telemea vaca (sau jumi-juma cu branza de vaci)
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • esenta de vanilie (sau rom daca puneti si stafide)
  • dupa preferinte o mana de stafide
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Se fierb macaroanele conform instructiunilor de pe pachet. In acets timp, separat se da branza pe razatoare (sau se sfarama cu o furculita) si se amesteca impreuna cu zaharul si esenta. Se clatesc macaroanele cu apa rece si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs bine se toarna peste acestea compozitia de branza omogenizand, apoi se adauga albusul batut spuma si galbenusul frecat putin cu sare pentru a intensifica culoarea. Se amesteca incet ultimele ingrediente; daca se doreste, se adaga si stafidele. In acest caz, se reduce putin cantitatea de zahar (cui nu-i place prea dulce).Se unge foarte putin o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia, niveland-o frumos. Se baga la cuptorul incins (160 grade) si se coace aprox.40 min. pana capata o culoare aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise