autor:

Fara foto

» » Aperitive

Budinca de Macaroane

Autor: Cincuela T. (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cincuela T. (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
1 pach. macaroane, 1 kg telemea vaca (sau jumi-juma cu branza de vaci), 4 oua, 1 cana zahar, esenta de vanilie (sau rom daca puneti si stafide), dupa preferinte o mana de stafide, 1 lingura ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb macaroanele conform instructiunilor de pe pachet. In acets timp, separat se da branza pe razatoare (sau se sfarama cu o furculita) si se amesteca impreuna cu zaharul si esenta. Se clatesc macaroanele cu apa rece si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs bine se toarna peste acestea compozitia de branza omogenizand, apoi se adauga albusul batut spuma si galbenusul frecat putin cu sare pentru a intensifica culoarea. Se amesteca incet ultimele ingrediente; daca se doreste, se adaga si stafidele. In acest caz, se reduce putin cantitatea de zahar (cui nu-i place prea dulce).Se unge foarte putin o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia, niveland-o frumos. Se baga la cuptorul incins (160 grade) si se coace aprox.40 min. pana capata o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de Macaroane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Budinca de macaroane cu branza dulce

Budinca de macaroane cu branza dulce

Macaroanele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb doar jumatate din timpul indicat pe pachet.

19 voturi    10 comentarii
1h
Budinci
Budinca de macaroane

Budinca de macaroane

Punem la fiert pachetele de penne,iar dupa ce s-au fiert le scurgem bine si le amestecam cu brinza

4 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pach. macaroane
  • 1 kg telemea vaca (sau jumi-juma cu branza de vaci)
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • esenta de vanilie (sau rom daca puneti si stafide)
  • dupa preferinte o mana de stafide
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Rulouri cu spanac si branza feta