autor:

Fara foto

» » Aperitive

Budinca de Macaroane

Autor: Cincuela T. (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cincuela T. (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
1 pach. macaroane, 1 kg telemea vaca (sau jumi-juma cu branza de vaci), 4 oua, 1 cana zahar, esenta de vanilie (sau rom daca puneti si stafide), dupa preferinte o mana de stafide, 1 lingura ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb macaroanele conform instructiunilor de pe pachet. In acets timp, separat se da branza pe razatoare (sau se sfarama cu o furculita) si se amesteca impreuna cu zaharul si esenta. Se clatesc macaroanele cu apa rece si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs bine se toarna peste acestea compozitia de branza omogenizand, apoi se adauga albusul batut spuma si galbenusul frecat putin cu sare pentru a intensifica culoarea. Se amesteca incet ultimele ingrediente; daca se doreste, se adaga si stafidele. In acest caz, se reduce putin cantitatea de zahar (cui nu-i place prea dulce).Se unge foarte putin o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia, niveland-o frumos. Se baga la cuptorul incins (160 grade) si se coace aprox.40 min. pana capata o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de Macaroane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Budinca de macaroane cu branza dulce

Budinca de macaroane cu branza dulce

Macaroanele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb doar jumatate din timpul indicat pe pachet.

19 voturi    10 comentarii
1h
Budinci
budinca de macaroane

budinca de macaroane

Se fierb macaroanele 8-10 minute, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare. In acest timp se pregateste

20 voturi    7 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pach. macaroane
  • 1 kg telemea vaca (sau jumi-juma cu branza de vaci)
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • esenta de vanilie (sau rom daca puneti si stafide)
  • dupa preferinte o mana de stafide
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Iaurt de casa