autor:

Fara foto

» » Aperitive

Budinca de Macaroane

Autor: Cincuela T. (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cincuela T. (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
1 pach. macaroane, 1 kg telemea vaca (sau jumi-juma cu branza de vaci), 4 oua, 1 cana zahar, esenta de vanilie (sau rom daca puneti si stafide), dupa preferinte o mana de stafide, 1 lingura ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb macaroanele conform instructiunilor de pe pachet. In acets timp, separat se da branza pe razatoare (sau se sfarama cu o furculita) si se amesteca impreuna cu zaharul si esenta. Se clatesc macaroanele cu apa rece si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs bine se toarna peste acestea compozitia de branza omogenizand, apoi se adauga albusul batut spuma si galbenusul frecat putin cu sare pentru a intensifica culoarea. Se amesteca incet ultimele ingrediente; daca se doreste, se adaga si stafidele. In acest caz, se reduce putin cantitatea de zahar (cui nu-i place prea dulce).Se unge foarte putin o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia, niveland-o frumos. Se baga la cuptorul incins (160 grade) si se coace aprox.40 min. pana capata o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de Macaroane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
budinca de macaroane

budinca de macaroane

Se fierb macaroanele 8-10 minute, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare. In acest timp se pregateste

20 voturi    7 comentarii
30 min
Paste si pizza
Macaroane cu budinca la cuptor

Macaroane cu budinca la cuptor

se fierb macaroanele. Si se face si budinca conform instructiunilor de pe plic. Apoi se amesteca

12 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pach. macaroane
  • 1 kg telemea vaca (sau jumi-juma cu branza de vaci)
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • esenta de vanilie (sau rom daca puneti si stafide)
  • dupa preferinte o mana de stafide
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza sărată a la Sidy