Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
3 oua, 1 pahar mic cu malai, 2 linguri gris, 6 linguri zahar, 1 litru lapte, ½ baton vanilie, sos de vin
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se bat ouale cu 3 linguri de zahar pe marginea aragazului, ca pentru tort. Se adauga malaiul amestecat cu grisul. Se pune compozitia in forma de budinca, bine unsa si presarata cu pesmet. Se coace la foc potrivit. Se rastoarna, se sterge forma bine de pesmet si se pune din nou budinca in forma. Se insiropeaza cu laptele clocotit cu 3 linguri zahar si vanilie. Laptele se toarna putin cite putin, pina ce este absorbit de budinca. Se mai da ¼ de ora la cuptor. Se rastoarna pe farfurie si se serveste cu sos de vin sau cu marmelada de fructe. Sosul de vin se face astfel: se amesteca 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, se subtiaza cu 1 pahar de vin care a fiert mai intii cu putina scortisoara. Se pune apoi pe aragaz sa fiarba pina ce se glaseaza lingura, adica ramine imbracata in sos. Se amesteca tot timpul. Sosul de vin se toarna fierbinte peste budinca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de malai cu gris" nu uita sa-i faci un
review
Se pregateste orez cu lapte cind s-a racit se aduga ouale,coaja rasa de lamiie.Se tapeteaza vasul
17 voturi
13 comentarii
1h 30 min
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se unge tava budincii cu unt moale.
Se fierbe pasta in
17 voturi
6 comentarii
1h 45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate