autor:

Fara foto

» » Aperitive

Budinca de mamaliga cu sos de rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, , 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava,, 4 fire de praz, , 2 catei de usturoi, , 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), , 100 ml vin rosu sec, , 1/2 lingurita zahar, , sare, , piper macinat, , 2 fire de busuioc, , 50 g cascaval, , 50 g telemea proaspata.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se-ncinge cuptorul la 225°C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de mamaliga cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pateuri si covrigei cu branza

Pateuri si covrigei cu branza

Din branza, unt, ou si faina se obtine o coca pe care o lasam la frigider pentru o ora.Batem aluatul

6 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, amestecam ouale,

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa)
  • 250 g malai
  • 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava,
  • 4 fire de praz
  • 2 catei de usturoi
  • 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g)
  • 100 ml vin rosu sec
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • piper macinat
  • 2 fire de busuioc
  • 50 g cascaval
  • 50 g telemea proaspata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Mini pateuri cu branza sarata