autor:

Fara foto

» » Aperitive

Budinca de mamaliga cu sos de rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, , 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava,, 4 fire de praz, , 2 catei de usturoi, , 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), , 100 ml vin rosu sec, , 1/2 lingurita zahar, , sare, , piper macinat, , 2 fire de busuioc, , 50 g cascaval, , 50 g telemea proaspata.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se-ncinge cuptorul la 225°C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de mamaliga cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Plăcinte ardeleneşti

Plăcinte ardeleneşti

Din ingredientele pentru aluat se frământă un aluat potrivit de tare care se lasă la crescut

19 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Saleuri cu parmezan

Saleuri cu parmezan

Intindem foietajul si ungem cu unt moale in strat foarte subtire pe toata suprafata. Presaram

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa)
  • 250 g malai
  • 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava,
  • 4 fire de praz
  • 2 catei de usturoi
  • 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g)
  • 100 ml vin rosu sec
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • piper macinat
  • 2 fire de busuioc
  • 50 g cascaval
  • 50 g telemea proaspata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tortii cu salata salsa si branza de capre