Reteta postata pe: 05 iunie 2007
Ingrediente
Ingrediente: 8 mere mijlocii, , 125 g unt, , 125 g zahar, , 4 galbenusuri, , 2 albusuri, , coaja rasa de lamaie.
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
Mod de preparare
Se curata merele de coaja si de seminte si se taie felioare subtiri. Untul se freaca bine cu zaharul, dupa care se adauga treptat cate un galbenus, amestecand in continuare ca sa se incorporeze. Se adauga merele, coaja rasa de lamaie si albusurile bine batute. Se unge o forma cu unt si se presara cu pesmet. Se toarna compozitia in forma si se coace circa o ora, la foc potrivit. Se serveste calda, cu sos de vin rosu.
Sosul de vin rosu: Se pun la foc 200 ml vin rosu, 40 g zahar si un ou si se bat intruna, pana ce sosul da in fiert. Se adauga o jumatate de lingurita de amidon dizolvat in putina apa rece si se lasa sa mai fiarba putin, amestecand incontinuu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de mere" nu uita sa-i faci un
review
Se pune orezul la inmuiat in putina apa fierbinte. Se curata merele de coaja, se taie si se scot
4 voturi
4 comentarii
40 min
Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust
28 voturi
17 comentarii
40 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate