Se curata merele de coaja si de seminte si se taie felioare subtiri. Untul se freaca bine cu zaharul, dupa care se adauga treptat cate un galbenus, amestecand in continuare ca sa se incorporeze. Se adauga merele, coaja rasa de lamaie si albusurile bine batute. Se unge o forma cu unt si se presara cu pesmet. Se toarna compozitia in forma si se coace circa o ora, la foc potrivit. Se serveste calda, cu sos de vin rosu.
Sosul de vin rosu: Se pun la foc 200 ml vin rosu, 40 g zahar si un ou si se bat intruna, pana ce sosul da in fiert. Se adauga o jumatate de lingurita de amidon dizolvat in putina apa rece si se lasa sa mai fiarba putin, amestecand incontinuu.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii