Intr-o cratita se pun 120 gr. zahar tos si se caramelizeaza usor.
Merele se curata de coaja, se scobesc miezurile, se aranjeaza in cratita unul langa altul punandu-se in fiecare dulceata. Se introduc in cuptorul preancalzit pana se coc si se lasa la racit.
Galbenusurile se freaca cu 180 gr. zahar, coaja de lamaie si untul pana ce devin spuma.Se adauga faina si praful de copt iar la sfarsit albusurile batute spuma.
Se toarna peste mere si se reintroduce cratita in cuptor 25-30 min.
Cand este gata, se lasa la racit, se face un sirop din apa,zahar si esenta de rom cu care se insiropeaza budinca. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
Sa aveti pofta!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii