Budinca de mere cu franzelute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 mere
  • 2 franzelute(de 2-3 zile)
  • 3 pahare cu lapte
  • 3 oua
  • 50g stafide sau visine din dulceata
  • ½ pahar zahar
  • 100g unt
  • 1 praf vanilie
  • 1 praf sare
  • unt si pesmet pentru forma

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele se taie de asemenea in felii de grosimea unui deget si fiecare felie se inmoaie bine in ouale batute cu furculita si amestecate cu laptele, vanilia si sarea. Se unge bine cu unt o forma rotunda sau o cratita, se presara cu pesmet si se capitoneaza cu felii de franzeluta inmuiata. Peste feliile de franzeluta de pe fundul formei se asaza un rind de mere taiate, se presara putin zahar si stafide sau visine din dulceata. Apoi se asaza un rind de felii de franzeluta muiata si peste ele din nou mere taiate, putin zahar, stafide sau visine. Se procedeaza astfel pina se termina toate merele. Ultimul rind trebuie sa fie din felii de franzeluta. Se toarna pe deasupra laptele cu ou ramas de la inmuiatul feliilor de franzeluta si pe toata suprafata se pun felii subtiri de unt. Se coace la foc potrivit pina cind se rumeneste

Se serveste fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise