Merele se spala, se curata de coaja si de samburi, se taie sferturi. Intr-o cratita, se topeste o lingura de unt, se aseaza merele si se presara cu 5 linguri de zahar. Se dau la cuptorul incins la 180°C pana se inmoaie, circa 20 de minute.Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 5 linguri de zahar, se bat din nou. Se adauga galbenusurile omogenizate, apoi grisul si se amesteca usor, de jos in sus. Compozitia astfel obtinuta se pune peste merele coapte si se lasa inca 45 de minute la 180°C pana se rumeneste. Se poate verifica cu o spagheta daca este coapta.Cat timp budinca este in cuptor, laptele se fierbe cu 2 linguri de zahar si cu 2 pachetele de zahar vanilat. Se adauga si coaja de lamaie.Se scoate budinca si se toarna imediat laptele fierbinte. Se lasa un minut sa absoarba tot lichidul apoi se rastoarna pe platou. Daca se intarzie rasturnarea se lipesc merele de fundul cratitei. Se lasa sa se raceasca. Se da la frigider si se poate manca asa sau cu frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii