Reteta postata pe: 27 iulie 2008
Ingrediente
250gr orez, 1 litru lapte, 250 gr zahar, vanilie, coaja de lamaie, sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Sepune orezul la fiert in putina apa pana infloreste bine, se agauga laptele clocotit si se fierbe la foc moale pana este gata. Se agauga apoi 100gr zahar si se fierbe pana este bine scazut. Rece, se amesteca cu galbenusurile de ou frecate cu zahar, vanilie si coaja de lamaie. La urma, albusurile spuma. se coace compozitia in forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Cand este gata, se rastoarna pe un platou, iar deasupra se toarna sos de vin. sosul se prepara din 3 oua 150gr zahar si1/2 litru vinalb, fierte pana la primele clocote.
Daca ti-a placut reteta noastra "budinca de orez" nu uita sa-i faci un
review
Se pune orezul la inmuiat in putina apa fierbinte. Se curata merele de coaja, se taie si se scot
4 voturi
4 comentarii
40 min
Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust
28 voturi
17 comentarii
40 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mac myra (Chef de cuisine):
E o reteta usoara si in acelasi timp delicioasa. Merita sa o incercati!