autor:

Alina

» » , Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Budinca de orez cu bezea

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2014

Ingrediente
450 g orez, 2 l lapte proaspat, 3-4 cuisoare, 1 baton scortisoara, 50 g ulei de palmier/unt, 5 oua mari (L), 5 g zahar pudra brun, 180 g zahar tos, 1 lg faina (optional), un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Spalam orezul in 4-5 ape, il scurgem bine apoi il punem intr-o cratita groasa, non-aderenta, impreuna cu laptele, cuisoarele, scortisoara, zaharul brun si amesteacam bine. Stam cu ochii pe el sa nu dea in foc, insa nu invartim decat daca este absolut necesar. Din momentul in care incepe sa fiarba laptele il lasam pe foc 20 min, pana cand se umfla orezul bine.
2. Oprim focul, scoatem cuisoarele si scortisoara din orez, adaugam uleiul/untul si amestecam bine.
3. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
4. Separam albusurile de galbenusuri.
5. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar tos, pana cand cresc considerabil in volum (4-5 ori), iar spuma formata are culoare deschisa.
6. Albusurile le mixam spuma cu praful de sare pana cand se formeaza creste moi. Adaugam zaharul (100 g) si mixam pana cand spuma formata este densa, lucioasa si tare (ca la bezea).
7. Inglobam galbenusurile in orezul fiert.
8. Incorporam , cu o spatula 1/2 din albusurile batute in orez cu miscari usoare ca sa nu-si piada volumul.
9. Punem copozitia intr-o tava (24 cm diametru) cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptor (pe raftul din mijloc) pentru 30 minute, sau pana cand observati ca se rumeneste deasupra.
10. Scoatem tava din cuptor si punem deasupra albusurile spuma ramase (eu am folosit un pos cu dui stelat).
11. Introducem din nou tava in cuptor pentru inca 10 minute si micsoram temperatura la 130 grade celsius.
12. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi o portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Aluat de placinta

Aluat de placinta

Toate ingredientele se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata

27 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Crema de spanac cu cartofi si torta de oua

Crema de spanac cu cartofi si torta de oua

1)Usturoiul tocat se caleste cu untul la foc mic,f.putin,adauga cartofi cubulete,amesteca,apoi supa

3 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 450 g orez
  • 2 l lapte proaspat
  • 3-4 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • 50 g ulei de palmier/unt
  • 5 oua mari (L)
  • 5 g zahar pudra brun
  • 180 g zahar tos
  • 1 lg faina (optional)
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Mancare de fasole galbena, linte si usturoi verde