Ingrediente
450 g orez, 2 l lapte proaspat, 3-4 cuisoare, 1 baton scortisoara, 50 g ulei de palmier/unt, 5 oua mari (L), 5 g zahar pudra brun, 180 g zahar tos, 1 lg faina (optional), un praf de sare
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
8 voturi
Mod de preparare
2. Oprim focul, scoatem cuisoarele si scortisoara din orez, adaugam uleiul/untul si amestecam bine.
3. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
4. Separam albusurile de galbenusuri.
5. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar tos, pana cand cresc considerabil in volum (4-5 ori), iar spuma formata are culoare deschisa.
6. Albusurile le mixam spuma cu praful de sare pana cand se formeaza creste moi. Adaugam zaharul (100 g) si mixam pana cand spuma formata este densa, lucioasa si tare (ca la bezea).
7. Inglobam galbenusurile in orezul fiert.
8. Incorporam , cu o spatula 1/2 din albusurile batute in orez cu miscari usoare ca sa nu-si piada volumul.
9. Punem copozitia intr-o tava (24 cm diametru) cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptor (pe raftul din mijloc) pentru 30 minute, sau pana cand observati ca se rumeneste deasupra.
10. Scoatem tava din cuptor si punem deasupra albusurile spuma ramase (eu am folosit un pos cu dui stelat).
11. Introducem din nou tava in cuptor pentru inca 10 minute si micsoram temperatura la 130 grade celsius.
12. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi o portionam.