Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de lamaie si vanilia.
Orezul il spalati in mai multe ape apoi il presarati usor in lapte. Se fierbe la foc mic timp de 20 minute amestecand din cand in cand.
Cand budinca e gata se pune la racit intr-un vas cu apa rece.
Se incalzesc 200 ml de smantana fara a o fierbe si se adauga apoi in budinca pentru a obtine o compozitie fina. Puteti pune si gem de capsuni in budinca, eu am preferat sa folosesc un sos din capsuni proaspete, se taie in bucati, se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se pun pe foc pentru cateva minute pana se topeste zaharul si se formeaza si un sos.
Budinca o asezati in pahare de inghetata in straturi succesive de budinca si sos de capsuni.
Din restul de smantana faceti frisca in care adaugati putin zahar pudra si vanilie. Budinca se orneaza cu frisca, capsuni si ciocolata rasa sau sos de ciocolata.
Dati paharele la frigider pentru 1 ora inainte de a o servi.
Reteta preparata de Carmen http://privestesigateste.com/
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii