autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Budinca de orez cu caramel

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru caramel avem nevoie de:, 50 g unt, 1 pahar de zahar, 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida, , Pentru budinca avem nevoie de:, 200 g orez, 100 g zahar, 700 ml lapte, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Caramel:
Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Totul se omogenizeaza si se lasa la racit.

Budinca:
Orezul se pune la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.Se scurge de apa,apoi se toarna laptele fiert cu zaharul vanilat.Se fierbe in continuare la foc mic pana se inmoaie orezul,cand se adauga zaharul.Se lasa pe foc pana ajunge la consistenta dorita.
Dupa ce s-a racit se pune intr-o forma rotunda,dupa care se rastoarna pe farfurie.

Se serveste cu sosul caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna Cotta Traditionala

Panna Cotta Traditionala

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot acum se aseaza smantana

7 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de iaurt si caise

Tarta cu crema de iaurt si caise

Blat: Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • andy andreea

    andy andreea (Chef de cuisine) , 13 august 2012

    mmmmmmmm!! ce bine arata :X

  • Fara foto

    Nadia , 21 aprilie 2010

    Salvez reteta, tare imi place cum arata!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Foarte aspectoasa!

    • Fara foto

      Nadia , 31 august 2009

      Tocmai mi-am amintit ca n-am mai mancat asa ceva de cand eram la mama acasa. Trebuie sa fac si eu ca-i tare bun! Si eu stiu ca se fierbe orezul direct in lapte. Cred ca fiecare are varianta ei pe care o stie mai bine si pe care o foloseste. Important este ce iese la final si ce a facut Mihaela arata super!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Super reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Ahhh ce bine arata,m-ati scapat de ceva dulce azi,cand vine fiul meu de la serviciu o sa o gaseasca taman calda.Felicitari arata nemaipomenit de bine.10 cu felicitari.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Si eu pe care sa o "mananc"? Incep cu cea a dnei sidy si termin cu 278!!! Bune,bune,bune!

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2009

      O sa incercam si fiert numai in lapte. ;)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

      O reteta simpla si foarte gustoasa... Eu fierb orezul direct in lapte.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru caramel avem nevoie de:
  • 50 g unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida
  • Pentru budinca avem nevoie de:
  • 200 g orez
  • 100 g zahar
  • 700 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

andy andreea (Chef de cuisine)

mmmmmmmm!! ce bine arata :X

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornuleţe Silvia