autor:

Mimo

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Budincă de orez cu cremă

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Ingrediente
Pentru budinca de orez:, - 500 grame orez brun, - 10 biscuiţi obişnuiti, - 1 pumn vişine fără sâmburi din compot, - 1 pumn stafide, - 1 pumn nucă tocată, - 2 linguri seminţe susan, - 2 linguri miere, Pentru cremă:, - 400 ml lapte, - 2 gălbenuşuri, - 3 linguri zahăr, - 1 pliculeţ zahăr vanilat, - 1 lingură făină

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Orezul se fierbe aproximativ 40 de minute, atât cât să se înmoaie puţin, nu de tot. Se spală cu apă rece, se strecoară şi se toarnă într-un vas adânc. Se adaugă biscuiţii zdrobiţi, vişinele, stafidele, nuca, susanul, mierea şi se amestecă. Dacă este prea uscat se completează cu puţină zeamă de vişine sau apă. Nu trebuie să fie un aluat moale, dar nici să nu fie foarte uscat. Compoziţia obţinută se toarnă în tavă (fie unsă fie pe hârtie de copt), şi se dă la cuptor aproximativ 30 de minute. E gata când e orezul.
Crema este simplă, o cremă de lapte cu ou. Se pune într-un vas laptele la fiert. Păstrăm 2 linguri de lapte deoparte. Frecăm gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi făina. Adăugăm cele două linguri de lapte şi amestecăm în continuare. Când fierbe laptele dăm focul la minim şi turnăm peste lapte amestecul de ouă. Se amestecă continuu până ce clocoleşte. Crema trebuie să devină puţin tare.

Budinca de orezul se pune într-un vas frumos şi peste se toarnă crema fierbinte. Se poate ornamenta cu vişine şi stafide.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de orez cu cremă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Desert raw vegan

Desert raw vegan

Curmalele curățate de sâmburi și jumătate din cantitatea de goji le-am pus la hidratat preț

1 vot    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

59 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    e de retinut si de pregatit !!!!!

  • Fara foto

    Cristea M. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Intresanta reteta ta.Promit sa o incerc cat de curand.Trebuie orez brun obligatoriu sau se poate folosi si orez salbatic sau alte variatiuni?

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Ingenioasa compozitie, dar cred ca foarte reusita.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Interensanta reteta ta si cred ca si foarte buna....felicitari....*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Super ! Tare-mi place compozitia si cred cae foarte gustoasa! Am s-o incerc cat de curand. *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru budinca de orez:
  • - 500 grame orez brun
  • - 10 biscuiţi obişnuiti
  • - 1 pumn vişine fără sâmburi din compot
  • - 1 pumn stafide
  • - 1 pumn nucă tocată
  • - 2 linguri seminţe susan
  • - 2 linguri miere
  • Pentru cremă:
  • - 400 ml lapte
  • - 2 gălbenuşuri
  • - 3 linguri zahăr
  • - 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • - 1 lingură făină

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

16 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

e de retinut si de pregatit !!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Painici la deshidrator cu ceapa si masline