Orezul se fierbe aproximativ 40 de minute, atât cât să se înmoaie puţin, nu de tot. Se spală cu apă rece, se strecoară şi se toarnă într-un vas adânc. Se adaugă biscuiţii zdrobiţi, vişinele, stafidele, nuca, susanul, mierea şi se amestecă. Dacă este prea uscat se completează cu puţină zeamă de vişine sau apă. Nu trebuie să fie un aluat moale, dar nici să nu fie foarte uscat. Compoziţia obţinută se toarnă în tavă (fie unsă fie pe hârtie de copt), şi se dă la cuptor aproximativ 30 de minute. E gata când e orezul.
Crema este simplă, o cremă de lapte cu ou. Se pune într-un vas laptele la fiert. Păstrăm 2 linguri de lapte deoparte. Frecăm gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi făina. Adăugăm cele două linguri de lapte şi amestecăm în continuare. Când fierbe laptele dăm focul la minim şi turnăm peste lapte amestecul de ouă. Se amestecă continuu până ce clocoleşte. Crema trebuie să devină puţin tare.
Budinca de orezul se pune într-un vas frumos şi peste se toarnă crema fierbinte. Se poate ornamenta cu vişine şi stafide.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii