Budinca de orez cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • budinca de orez
  • 5 mere
  • 2-3 pere
  • 1 gutuie
  • fructe din dulceata bine scurse de sirop
  • 150gr zahar
  • (100gr.pentru orez +50 gr. pentru fructe) 50 gr.unt sau margarina
  • 2-3 oua

Mod de preparare

Se unge o cratita smaltuita sau o forma de Iena cu un strat gros margarina sau unt si se tapeteaza cu un strat gros de zahar. Merele si perele curatate de coaje si taiate felii groase de 5 mm. se tavalesc prin zahar si se aseaza in forma intr-un strat alternand cu zahar si bucatele de unt. Se baga la cuptor pana se carameleaza fructele.Cand se scot din cuptorse repartizeaza o parte din ele pe fundul formei,restul se amesteca cu orezul fiert cu lapte.Se mai pune in orez 100gr. zahar,mirodenii(scortisoara pe fructe), ouale pe rand. Deasupra se pun bucatele de margarina. Se coace la cuptor pana se rumeneste putin deasupra. Se rastoarna cand se racoreste. Sosul de zahar ars din tava este o garnitura pentru budinca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise