Cureti merele de coaja si samburi si le stropesti cu zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze.Pui la fiert 1/2 pahar apa cu 100 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat si fierbi, pana iti iese un sirop. Tai merele felii si le introduci in sirop, apoi le scoti, lasand siropul sa se raceasca.Dupa ce s-a racit, amesteci siropul cu 4 galbenusuri.
Pregatesti orezul cu lapte dupa reteta obisnuita si ii adaugi cele 2 linguri de zahar.Dupa ce s-a fiert, amesteci orezul cu galbenusurile amestecate in sirop.
Ungi o cratita potrivita pentru cuptor, pui rezul, apoi merele si deasupra merelor asezi albusurile batute spuma cu zaharul pudra.Dai la cuptor pentru 10 min.Scoti vasul si ungi cu gem budinca

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii