Am fiert o cana de orez (aproximativ 250 g ) in 2,5 cani cu lapte (de regula masor orezul si laptele il pun de doua ori si jumatate), zahar, vanilie, scortisoara si un pic de sare.Orezul a fiert 20 de minute dupa care l-am pus la racit, acoperit, ca sa ia tot laptele.
Alaturi, 3 linguri de smintina am amestecat bine cu un ou si cu orezul racit.
O tava cu pereti detasabili am tapetat-o cu margarina si pesmet, am pus orezul si l-am aranjat ca un blat.
4 mere spalate, curatate si taiate in 2 , se taie in felii subtiri, ca ceapa si se pun peste orez, pina ce se umple toata suprafata. Peste mere (le rasfiram putintel) punem zahar brun ,zahar vanilat si scortisoara si dam la cuptor 40 minute.
Dupa ce s-a copt, dam jos peretii detasabili ,o lasam cam 30 de minute sa se raceasca si sa se inchege !
Este gustoasa budinca, aspectuoasa si usor de facut !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii