Ingrediente
250 g paine, 500 ml lapte, 500 g mere rase, 4 oua, 120 g zahar, 200 g ciocolata cu lapte, 50 g nuci tocate grosolan, 50 g stafide muiate in lapte, coaja rasa de la 1 portocala, 1/2 lingurita scortisoara, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 praf de nucsoara, 1 praf de sare, 2 linguri de unt si 2 linguri pesmet pentru tapetare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
36 voturi
Mod de preparare
Adaugam 1 praf de sare, esenta de vanilie, scortisoara si nucsoara, apoi coaja de portocale.
Incorporam pe rand ouale batute, zaharul si 100 g ciocolata topita la baine-marie, amestecand de fiecare data pentru a omogeniza compozitia.
La sfarsit adaugam merele rase si stoarse bine de suc, nucile si stafidele.
Amestecam bine compozitia. Turnam totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi o punem la cuptor sa se coaca timp de 45 minute la 180°C (cuptorul trebuie sa fie preancalzit). Dupa ce se coace, o scoatem din cuptor si o tapetam cu restul de ciocolata topita la baine-marie.
Pofta buna!
Eftene Constanta , 13 august 2013
prea multe ingrediente.
Adrian Bolea , 28 iunie 2013
drojdia din paine isi spune cuvantul!
Catalina (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013
abia astept sa vad ce gust are... la tine arata tare bine.
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012
Painea se stoarce! Nu stiu de ce nu am vazut pana acum acest comentariu!
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2011
Multumesc Constanta!
constanta proca (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2011
O reteta foarte originala .Felicitari !
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011
Multumesc Ramona! Multumesc Lia!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011
Foarte interesanta reteta !
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011
Un deliciu:) vreau si eu