autor:

www.divainbucatarie.ro

» » Dulciuri diverse

Budinca de paine cu mere si ciocolata

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2011

Ingrediente
250 g paine, 500 ml lapte, 500 g mere rase, 4 oua, 120 g zahar, 200 g ciocolata cu lapte, 50 g nuci tocate grosolan, 50 g stafide muiate in lapte, coaja rasa de la 1 portocala, 1/2 lingurita scortisoara, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 praf de nucsoara, 1 praf de sare, 2 linguri de unt si 2 linguri pesmet pentru tapetare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Punem painea sa se inmoaie in lapte, apoi o dam prin masina de tocat.

Adaugam 1 praf de sare, esenta de vanilie, scortisoara si nucsoara, apoi coaja de portocale.

Incorporam pe rand ouale batute, zaharul si 100 g ciocolata topita la baine-marie, amestecand de fiecare data pentru a omogeniza compozitia.

La sfarsit adaugam merele rase si stoarse bine de suc, nucile si stafidele.

Amestecam bine compozitia. Turnam totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi o punem la cuptor sa se coaca timp de 45 minute la 180°C (cuptorul trebuie sa fie preancalzit). Dupa ce se coace, o scoatem din cuptor si o tapetam cu restul de ciocolata topita la baine-marie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Sufleu de ciocolata

Sufleu de ciocolata

Se pune ciocolata cu untul la topit la baine marine, intre timp se bate spuma ouale cu zaharul si

3 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    pulcino (Chef de cuisine):

    Vreau sa incerc aceasta reteta si va rog sa-mi spuneti painea se stoarce din lapte? apoi laptele nu se foloseste, sau se da painea prin masina de tocat si se amesteca in laptele ramas apoi se adauga celelalte ingrediente.HELP !!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    pulcino (Chef de cuisine):

    Imi place reteta, nu e greu de facut si nici scumpa, nu am inteles bine cu painea muiata in lapte, se stoarce sau se foloseste si laptele dupa ce o dau prin masina de tocat. Sper ca cineva o sa-mi raspunda. MULTUMESC MULT!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Muraru Ana , 16 martie 2015

    Puteti renunta la unele dintre ele : puneti , de exemplu, numai painea ............................................

  • Fara foto

    Geileanu Nicoleta , 09 octombrie 2014

    arata bine

  • Fara foto

    Maria_Otican (Maestru bucatar) , 06 iunie 2014

    laptele nu,se foloseste doar painea stoarsa

    • Fara foto

      Eftene Constanta , 13 august 2013

      prea multe ingrediente.

    • Fara foto

      Adrian Bolea , 28 iunie 2013

      drojdia din paine isi spune cuvantul!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      abia astept sa vad ce gust are... la tine arata tare bine.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Painea se stoarce! Nu stiu de ce nu am vazut pana acum acest comentariu!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2011

      Multumesc Constanta!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2011

      O reteta foarte originala .Felicitari !

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

      Multumesc Ramona! Multumesc Lia!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

      Foarte interesanta reteta !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

      Un deliciu:) vreau si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • 250 g paine
  • 500 ml lapte
  • 500 g mere rase
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g nuci tocate grosolan
  • 50 g stafide muiate in lapte
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de nucsoara
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de unt si 2 linguri pesmet pentru tapetare

Raporteaza reteta

Retete
de www.divainbucatarie.ro
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se

27 voturi    16 comentarii
20 min
Aperitive
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

36 voturi    18 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Maria_Otican (Maestru bucatar)

laptele nu,se foloseste doar painea stoarsa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi grecesti cu sirop de miere si pudrate cu scortisoara