Budinca de paine cu sunca sau cu salam

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 felii de paine de casa (integrala sau neagra),
  • 8 felii subtiri de sunca sau 16 rondele de salam fara coaja,
  • 4 rosii,
  • 2 fire de busuioc,
  • 3 oua,
  • 125 g cascaval,
  • 300 ml smantana,
  • 2 linguri de untdelemn,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Porniti cuptorul. - Asterneti o forma rotunda de tarta, cu o hartie cerata (pergament). Ungeti-o bine cu untdelemn, ajutandu-va de o pensula sau o pana. - Spalati, uscati si taiati frunzulitele de busuioc. - Spalati rosiile, taiati-le in felii subtiri. - Taiati cascavalul in lamele subtiri. - Pe fiecare felie de paine, puneti o felie de sunca sau 4 rondele de salam. Acoperiti-le cu feliile de rosii si cascaval. - Introduceti feliile de paine in forma, facandu-le sa li se incalece putin marginile. - Spargeti ouale intr-un castron, adaugati smantana si frunzele de busuioc. Sarati si piperati. Bateti-le bine cu furculita si turnati omleta peste feliile de paine. Bagati forma la cuptor si lasati budinca sa se rumeneasca frumos, vreme de 20-25 de minute. - Serviti mancarea fierbinte, insotita de salata verde.

Un sfat: pentru ca se sfarma cand se imbina, feliile de paine trebuie sa fie mai groase si putin mai uscate. Lasati-le la aer cu doua ore inainte de a le folosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise