autor:

Lia Maria

» » Budinci

Budinca de paste cu branza

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Ingrediente
300g paste marunte, 600g branza dulce, 200g rahat, 100g stafide, 100g zahar, 50g unt, 2 linguri pesmet, 3 oua

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

17 voturi

Mod de preparare

Pastele se fiert, se trec pe sub un jet de apa rece si se pun intrun bol mai mare.
Stafidele le punem la inmuiat cu o lingura de apa si o esenta de rom.
Rahatul il taiem in cubulete.
Luam o tava de Teflon cu pereti mai inalti, o ungem cu unt, inclusive pe laterale apoi o tapetam cu pesmet.
Zaharul cu galbenusele se freaca spuma apoi se adauga branza si se mixeaza. Adaugam compozitia de branza peste paste, amestecam, punem stafidele si rahatul, mai invartim cu paleta de doua trei ori si o lasam deoparte. Separat intrun bol batem albusele de ou, apoi le amestecam cu compozitia de branza.
Rasturnam totul in tava si punem la cuptor, pentru 30’. Se serveste calda sau rece, simpla sau ornata dupa preferinta, cu fructe, smantana sau frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de paste cu branza si sunca

Budinca de paste cu branza si sunca

Se pun la fiert 3 litri apa in care se pune un praf de sare. Pana incepe sa clocoteasca apa se da

10 voturi    1 comentariu
30 min
Budinci
Budinca de paste cu ton salata si branza

Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    delicios !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    O bunatate .......

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Arata si frumos, povestit de-ti lasa gura apa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Multumesc foarte mult pentru aprecieri. Cat despre rahat, sigur ca e buna conbinatia si pentru foetaj. O sugestie: sa tineti cont de faptul ca este foarte dulce si trebue redusa cantitatea de zahar adaugata in crema de branza cu rahat. Spor la treaba!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Nu am pus niciodata si rahat. Iata o varianta interesanta. Pentru ca fac des asa ceva, precis o sa sa fac si asa.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte gustoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Dacã ai nepoti cu sigurantã au fost multumiti!delicios desertul tãu,stii ce mã gândeam?am sã incerc sã fac umplutura pt. plãcinte foietaj cu crema de brânzã si rahat... Felicitãri!*****

    • Fara foto

      maria mihalache , 01 iunie 2010

      Trebuie sa fac si eu neaparat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Aromat si aspectuos desertul tau!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Nu am mai mancat de mult,sunt tare bune.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Arata tare bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Foarte frumos!!!!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Arata super !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

17 voturi

Ingrediente

  • 300g paste marunte
  • 600g branza dulce
  • 200g rahat
  • 100g stafide
  • 100g zahar
  • 50g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 3 oua

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

delicios !

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de orez cu capsuni si frisca