Budinca de paste cu branza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Budinca de paste cu branza

Ingrediente

  • 300g paste marunte
  • 600g branza dulce
  • 200g rahat
  • 100g stafide
  • 100g zahar
  • 50g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 3 oua

Mod de preparare

Pastele se fiert, se trec pe sub un jet de apa rece si se pun intrun bol mai mare.

Stafidele le punem la inmuiat cu o lingura de apa si o esenta de rom.

Rahatul il taiem in cubulete.

Luam o tava de Teflon cu pereti mai inalti, o ungem cu unt, inclusive pe laterale apoi o tapetam cu pesmet.

Zaharul cu galbenusele se freaca spuma apoi se adauga branza si se mixeaza. Adaugam compozitia de branza peste paste, amestecam, punem stafidele si rahatul, mai invartim cu paleta de doua trei ori si o lasam deoparte. Separat intrun bol batem albusele de ou, apoi le amestecam cu compozitia de branza.

Rasturnam totul in tava si punem la cuptor, pentru 30’. Se serveste calda sau rece, simpla sau ornata dupa preferinta, cu fructe, smantana sau frisca.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni