Reteta postata pe: 12 iunie 2014
Ingrediente
350 g de paste penne, 4 lg de smantana, 10 oua, 1 kg de telemea de vaca, nu foarte sarata, 1 conserva mare de mazare, 1 legatura de marar, sare, piper, ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Pastele (eu am ales penne deoarece se amesteca mai bine cu restul de ingrediente, pentru ca sunt scurte) se pun la fiert în apă cu puţină sare şi un strop de ulei. Când sunt gata, se scurg de apă şi se combină cu smantana, telemeaua rasă mare, insa nu toata, cam 3/4, ouăle bătute, piperul şi mărarul tocat.
Se tapetează forma cu hartie de copt şi se pune compoziţia. Mai intai jumatate din ea, apoi mazarea, restul de compozitie si pe deasupra restul de telemea rasa. Se dă la cuptor pana se rumeneste. Se serveşte caldă sau rece cu kechup.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste sarata la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Legumele in afara cepei vin fierte 10 minute in apa cu sare. Ceapa vine putin inabusita in ulei.
26 voturi
7 comentarii
1h
Aceasta reteta am facut-o, inspirandu-ma dupa reteta lui Sidy : " Cartofi frantuzesti " la care am
5 voturi
17 comentarii
55 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Anca Irina Muscalu , 25 iulie 2014
Unde ai citit mere era vorba de 1 conserva MARE de mazare.
Valentina Țușca , 25 iulie 2014
In reteta se vorbeste despre mere ,dar nu respre mazare,cred ca au incurcat ceva'
Ana-Maria B. (Maestru bucatar) , 19 iunie 2014
Evident, se poate inlocui sau scoate orice ingredient. Fiecare, dupa gust/preferinte!!
Claudia Bricov , 17 iunie 2014
fara mazare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nicuta Moisa , 15 iunie 2014
Nici n-am auzit de budinca cu mazare, eu o fac cu branza de vaci proaspata,paste pane sau macaroane !
Elena Nastase , 15 iunie 2014
cred ca este delicioasa......cu mazare nu am facut niciodata. am sa incerc.multumesc de reteta !!!!