Budinca de porumb cu pulpe de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 copane de pui
  • sare
  • paprika dulce
  • chimen macinat
  • 250 g macaroane marunte
  • 400 g ciuperci marunte
  • 3 fire de ceapa verde
  • unt pentru uns forma
  • 2 linguri de untdelemn
  • piper macinat
  • 1 cutie de boabe de porumb (conserva)
  • 200 g smantana.

Mod de preparare

Se curata copanele de piele si se taie in bucati mai mici. Se clatesc si se zvanta intr-un servet. Se sareaza, se pipereaza, se tavalesc prin paprika amestecata cu o lingurita de chimen pisat sau macinat.

Separat, se fierb macaroanele (cat mai marunte) in apa cu sare (nu foarte moi), se strecoara si se lasa sa se scurga in sita.

Se curata ciupercile si se taie in patru. Ą Se spala ceapa verde si se taie in ineluse.

Se unge cu unt o forma rezistenta la foc.

Se prajesc copanele in ulei fierbinte, pe ambele parti. In uleiul ramas, se calesc ciupercile si ceapa verde, cam 3 minute, amestecand. Se pune sare si piper. Se amesteca cu macaroanele si se pun in forma unsa cu unt. Deasupra se asaza copanele de pui.

Se scot boabele de porumb din conserva, se amesteca cu smantana si putina sare, si se paseaza cu mixerul sau se dau prin masina (in cazul acesta, smantana se adauga la final). Sosul obtinut se intinde peste copanele de pui. Se coace la cuptor, la treapta a treia, vreme de 45 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise