Budinca de post

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete coapte
  • o lingura zeama de lamaie
  • 2 ardei capia copti taiati cuburi
  • 2 ardei grasi copti taiati cuburi
  • un morcov ras
  • 300 g ciuperci
  • 2 cepe mari
  • ulei de masline
  • suc de rosii
  • usturoi
  • 2 linguri faina
  • sare, piper, cimbru, oregano

Mod de preparare

-Vinetele coapte se lasa la scurs o ora, dupa care se maruntesc, in 2 linguri de ulei de masline,o lingura zeama de lamaie, se condimenteaza si se asaza in tava rotunda cu fundul detasabil

Se presara 2-3 catei de usturoi pisat

-Se caleste o ceapa in 3 linguri de ulei la care se adauga morcovul,ardeii grasi si ardeii capia.Se adauga 3 liguri de suc de rosii si se lasa pe flacra pana scade tocanita.Se condimenteaza,se asaza in tava peste stratul de vinete.

Se presara 2-3 catei de usturoi pisat

- Se caleste o ceapa in 2 linguri de ulei, se adauga ciupercile,condimente si usturoi dupa gust.Dupa ce a scazut tocanita, se asaza peste stratul de ardei.

Faina se dizolva intr-o cescuta de suc de rosii, se condimenteaza si se intinde peste stratul de ciuperci.

Se da la cuptor(incins in prealabil) pentru 30-35 minute

Se poate servi calda sau ca aperitiv.Pentru a da un aspect mai apetisant, cu 5 minute inainte de a opri focul se presara cu fulgi de porumb

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise