Budinca de post

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete coapte
  • o lingura zeama de lamaie
  • 2 ardei capia copti taiati cuburi
  • 2 ardei grasi copti taiati cuburi
  • un morcov ras
  • 300 g ciuperci
  • 2 cepe mari
  • ulei de masline
  • suc de rosii
  • usturoi
  • 2 linguri faina
  • sare, piper, cimbru, oregano

Mod de preparare

-Vinetele coapte se lasa la scurs o ora, dupa care se maruntesc, in 2 linguri de ulei de masline,o lingura zeama de lamaie, se condimenteaza si se asaza in tava rotunda cu fundul detasabil

Se presara 2-3 catei de usturoi pisat

-Se caleste o ceapa in 3 linguri de ulei la care se adauga morcovul,ardeii grasi si ardeii capia.Se adauga 3 liguri de suc de rosii si se lasa pe flacra pana scade tocanita.Se condimenteaza,se asaza in tava peste stratul de vinete.

Se presara 2-3 catei de usturoi pisat

- Se caleste o ceapa in 2 linguri de ulei, se adauga ciupercile,condimente si usturoi dupa gust.Dupa ce a scazut tocanita, se asaza peste stratul de ardei.

Faina se dizolva intr-o cescuta de suc de rosii, se condimenteaza si se intinde peste stratul de ciuperci.

Se da la cuptor(incins in prealabil) pentru 30-35 minute

Se poate servi calda sau ca aperitiv.Pentru a da un aspect mai apetisant, cu 5 minute inainte de a opri focul se presara cu fulgi de porumb

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci