autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Budinca de praz cu mozzarella

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, 4 fire medii de praz, 3 rosii medii, 1 gulie mica, 1 legatura de verdeturi, 125 g mozzarella, sare, piper macinat, 150 ml smantana, 150 ml lapte, 100 g cascaval tare ras (parmezan sau Edam), 30 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1- se curata prazul si se taie in rondele subtiri.Rosiile se oparesc, se cojesc, li se scoate cotorul, iar pulpa se taie feliute.Se cojeste gulia, se spala si se taie in felii subtiri.Verdeturile se curata, se spala si se toaca marunt.Mozzarella se scurge si se taie cubulete.

2- feliile de praz, rosiile si gulia se aseaza se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, sub forma unor solzi, astfel incat sa se acopere partial.Se presara verdeturile, iar apoi totul se condimenteaza cu sare si piper.

3-se amesteca smantana cu laptele si se toarna peste legume.Deasupra se presara cascavalul ras, iar apoi mozzarella taiata cubulete, dupa care se sfarama untul.

4- se introduce tava in cuptorul rece si se coace la 180 grade C timp de aprox 40 de minute, timp in care suprafata devine aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de praz cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
ciuperci cu vin alb

ciuperci cu vin alb

Spala ciupercile usuca-le intr-o pinza. Pune uleiul intr-o craticioara cu uleiul fierbinte, adauga

2 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive
Cosulete, sarate, cu costita si legume

Cosulete, sarate, cu costita si legume

Ouale se bat cu putina sare. Peste ouale batute se pun lingurile de formaggio/branza si smantana

4 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Nu ramane apoasa?

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Cred ca este tare buna! Si eu folosesc des prazul.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 fire medii de praz
  • 3 rosii medii
  • 1 gulie mica
  • 1 legatura de verdeturi
  • 125 g mozzarella
  • sare
  • piper macinat
  • 150 ml smantana
  • 150 ml lapte
  • 100 g cascaval tare ras (parmezan sau Edam)
  • 30 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Nu ramane apoasa?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Crokete de cartofi cu cascaval si ghimbir