Budinca de praz cu mozzarella

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 fire medii de praz
  • 3 rosii medii
  • 1 gulie mica
  • 1 legatura de verdeturi
  • 125 g mozzarella
  • sare, piper macinat
  • 150 ml smantana
  • 150 ml lapte
  • 100 g cascaval tare ras (parmezan sau Edam)
  • 30 g unt

Mod de preparare

1- se curata prazul si se taie in rondele subtiri.Rosiile se oparesc, se cojesc, li se scoate cotorul, iar pulpa se taie feliute.Se cojeste gulia, se spala si se taie in felii subtiri.Verdeturile se curata, se spala si se toaca marunt.Mozzarella se scurge si se taie cubulete.

2- feliile de praz, rosiile si gulia se aseaza se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, sub forma unor solzi, astfel incat sa se acopere partial.Se presara verdeturile, iar apoi totul se condimenteaza cu sare si piper.

3-se amesteca smantana cu laptele si se toarna peste legume.Deasupra se presara cascavalul ras, iar apoi mozzarella taiata cubulete, dupa care se sfarama untul.

4- se introduce tava in cuptorul rece si se coace la 180 grade C timp de aprox 40 de minute, timp in care suprafata devine aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor