Budinca de praz si cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g praz,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 750 g cartofi curatati de coaja,
  • 40 g unt sau margarina,
  • 25 g faina,
  • 300 ml lapte cald,
  • un varf de cutit nucsoara rasa,
  • 50 g cascaval ras,
  • unt sau margarina pentru uns forma.

Mod de preparare

Se indeparteaza partea verde a tulpinilor de praz, iar restul se taie rondele groase. Se spala sub jetul de apa rece, se fierb 8-10 minute, pana sunt aproape moi, si se lasa sa se scurga, strangand zeama si punand-o deoparte.

Intre timp, se fierb cartofii circa 20-25 de minute in apa cu sare.

Pentru sos, se topesc intr-o cratita 25 g de unt, se adauga faina si se lasa doua minute pe foc sa se rumeneasca, amestecand intruna. Se da deoparte, se incorporeaza laptele (mai putin 2 linguri), se pune din nou pe foc si se lasa sosul sa fiarba, pana ce se ingroasa si devine neted. Se adauga putin cate putin din zeama scursa si pusa de-o parte si se lasa sa dea in clocot, amestecand incontinuu. Se gusta de sare, piper si nucsoara si se ia de pe foc.

Se-ncinge cuptorul la 190gr..

O treime din cartofi se taie rondele, se amesteca cu prazul si se intind pe fundul unei forme unse (2 l 1/2). Se toarna sosul peste legume, care se intorc cu o furculita ca sa se incorporeze bine.

Restul cartofilor se pipereaza si se mixeaza impreuna cu laptele si untul ramas. Se incorporeaza jumatate din cascavalul ras si se mai gusta o data de sare si piper.

Se intinde stratul de piure de cartofi peste legumele din forma, se presara deasupra cascavalul ramas si se da budinca 20-25 de minute la cuptor, sa se rumeneasca. Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise