autor:

Fara foto

» » Budinci

Budinca de praz si cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g praz, , sare, , piper negru macinat, , 750 g cartofi curatati de coaja, , 40 g unt sau margarina, , 25 g faina, , 300 ml lapte cald, , un varf de cutit nucsoara rasa, , 50 g cascaval ras, , unt sau margarina pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se indeparteaza partea verde a tulpinilor de praz, iar restul se taie rondele groase. Se spala sub jetul de apa rece, se fierb 8-10 minute, pana sunt aproape moi, si se lasa sa se scurga, strangand zeama si punand-o deoparte.
Intre timp, se fierb cartofii circa 20-25 de minute in apa cu sare.
Pentru sos, se topesc intr-o cratita 25 g de unt, se adauga faina si se lasa doua minute pe foc sa se rumeneasca, amestecand intruna. Se da deoparte, se incorporeaza laptele (mai putin 2 linguri), se pune din nou pe foc si se lasa sosul sa fiarba, pana ce se ingroasa si devine neted. Se adauga putin cate putin din zeama scursa si pusa de-o parte si se lasa sa dea in clocot, amestecand incontinuu. Se gusta de sare, piper si nucsoara si se ia de pe foc.
Se-ncinge cuptorul la 190gr..
O treime din cartofi se taie rondele, se amesteca cu prazul si se intind pe fundul unei forme unse (2 l 1/2). Se toarna sosul peste legume, care se intorc cu o furculita ca sa se incorporeze bine.
Restul cartofilor se pipereaza si se mixeaza impreuna cu laptele si untul ramas. Se incorporeaza jumatate din cascavalul ras si se mai gusta o data de sare si piper.
Se intinde stratul de piure de cartofi peste legumele din forma, se presara deasupra cascavalul ramas si se da budinca 20-25 de minute la cuptor, sa se rumeneasca. Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de praz si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de gris cu mere

Budinca de gris cu mere

Se pun 500 ml de lapte la fiert impreuna cu zaharul vanilat si coaja de la o portocala/nucsoara.Cand

60 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Budinci
Placinta cu lapte si gris

Placinta cu lapte si gris

Umplutura: laptele cu grisul se pun pe foc si se incalzesc putin. Se bat ouale si se freaca cu zaharul

8 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g praz
  • sare
  • piper negru macinat
  • 750 g cartofi curatati de coaja
  • 40 g unt sau margarina
  • 25 g faina
  • 300 ml lapte cald
  • un varf de cutit nucsoara rasa
  • 50 g cascaval ras
  • unt sau margarina pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Cartofi surpriza