BUDINCA DE PRAZ SI TELINA

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de praz
  • 6 oua
  • 5 linguri faina
  • 200 g unt
  • 1 ceapa medie
  • 1/4 telina
  • 150 g telemea sau cascaval
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 1 lingura unt pentru uns forma

Mod de preparare

Crazul curata si spalat se taie in bucati de 3-4 cm si se fierbe in apa cu sare, dupa care se scurge. Intr-o cratita se topeste la foc mic 100 g unt, apoi se adauga faina si apoi se toarna laptele putin cate putin, amestecndu-se continuu fara a se forma cocoloase. Se ia sosul de pe foc si se lasa la racit. Ceapa (taiat marunt) si telina (data prin razatoare) se calesc in untul ramas. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Separat se amesteca prazul cu sosul alb rece, legumele calite, 1/2 din telemeaua rasa, galbenusurile, sare si piper dupa gust. Dupa omogenizare se incorporeaza incet albusurile batute spuma. Compozitia se toarma intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra se presara telemeaua ramasa rasa. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 30 minute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise