Crazul curata si spalat se taie in bucati de 3-4 cm si se fierbe in apa cu sare, dupa care se scurge. Intr-o cratita se topeste la foc mic 100 g unt, apoi se adauga faina si apoi se toarna laptele putin cate putin, amestecndu-se continuu fara a se forma cocoloase. Se ia sosul de pe foc si se lasa la racit. Ceapa (taiat marunt) si telina (data prin razatoare) se calesc in untul ramas. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Separat se amesteca prazul cu sosul alb rece, legumele calite, 1/2 din telemeaua rasa, galbenusurile, sare si piper dupa gust. Dupa omogenizare se incorporeaza incet albusurile batute spuma. Compozitia se toarma intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra se presara telemeaua ramasa rasa. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 30 minute

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii