Spanacul se curata de codite si se spala bine,apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare timp de 20 de minute.Se scurge de apa si se pune pentru 5 minute in apa rece cu ghiata pentru a-si mentine culoarea verde.Intr-o cratita se pune 75g de unt sa se topeasca se adauga faina si se amesteca cu atentie sa se desfaca,se pune spanacul scurs bine,si se amesteca,timp de 5 minute.Se toarna laptele peste compozitie(laptele trebuie sa fie cald)si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,se adauga apoi ouale batute si se amesteca bine.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de yena(sau ce fel aveti)tapetata cu restul de unt si se presara pesmetul.Deasupra budincii se toarna smantana(se poate folosi si smantana normala).Forma se da la cuptorul incins la 180gC pentru 40-50 de minute.Se poate servi ca aperitiv,sau ca,garnitura.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii