autor:

Varadi Silvia

» » Aperitive

BUDINCA DE SPANAC

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
700g spanac, 100g unt, 125g faina de orez(sau faina normala), 300ml lapte cald, 100ml smantana de gatit Milli, 2 oua, sare si piper dupa gust, 1 lingura pesmet alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spanacul se curata de codite si se spala bine,apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare timp de 20 de minute.Se scurge de apa si se pune pentru 5 minute in apa rece cu ghiata pentru a-si mentine culoarea verde.Intr-o cratita se pune 75g de unt sa se topeasca se adauga faina si se amesteca cu atentie sa se desfaca,se pune spanacul scurs bine,si se amesteca,timp de 5 minute.Se toarna laptele peste compozitie(laptele trebuie sa fie cald)si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,se adauga apoi ouale batute si se amesteca bine.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de yena(sau ce fel aveti)tapetata cu restul de unt si se presara pesmetul.Deasupra budincii se toarna smantana(se poate folosi si smantana normala).Forma se da la cuptorul incins la 180gC pentru 40-50 de minute.Se poate servi ca aperitiv,sau ca,garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "BUDINCA DE SPANAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Budinca de spanac

Budinca de spanac

Se scoate spanacul congelat si se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Separat amestecam toate

8 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Budinca de clatite cu spanac

Budinca de clatite cu spanac

Spanacul se fierbe in lapte si se amesteca cu putina ceapa tocata marunt,sare si piper. Dupa ce

32 voturi    12 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

    Bună, bună!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Cred ca este buna,dar nu prea imi surade ideea de 125 g faina,oricum felicitari cred ca este buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 700g spanac
  • 100g unt
  • 125g faina de orez(sau faina normala)
  • 300ml lapte cald
  • 100ml smantana de gatit Milli
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura pesmet alb

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Bună, bună!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
RULOU CU SALATA DE CRUDITATI