Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 kg. spanac, 3 oua, 5 linguri cascaval ras, 6 linguri pesmet, o lingura faina, o jumatate pahar lapte, 75 gr. unt, sare.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Se spala bine bine spanacul, se fierbe, se toaca, se incorporeaza 50 gr unt si faina. Se pune la foc si se toarna laptele. Se fierbe amestecind tot timpul pina se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga cascavalul, jumatate din pesmet, galbenusurile pe rind si la urma, amestecind usor, albusurile batute spuma.
Se unge cu restul de unt o forma Jena, se presara cu pesmet si se toarna compozitia. Se coace cca 45 de minute la foc mic, in cuptorul incins.
Se serveste de preferinta calda, dar e buna si rece. Poate fi si garnitura la o friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de spanac" nu uita sa-i faci un
review
Painea feliata se taie cubulete si se aseaza intr un vas de iena.Se stropeste painea cu putin ulei
26 voturi
1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se scoate spanacul congelat si se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Separat amestecam toate
8 voturi
4 comentarii
1h 10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate