autor:

Fara foto

» » Budinci

Budinca de taietei cu branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru aluat - 400 g faina, , 1 margarina data pe razatoare, , 300 g smantana,, putina sare, , apa., Pentru umplutura: 500 g branza de vaci (data prin sita), , 250 g zahar, , 150 g taietei lati, , 4 oua, , 2 plicuri zahar vanilat, , 4 linguri smantana, , coaja rasa de lamaie si portocala, , 200 g stafide inmuiate in apa cu putin rom si zvantate.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb taieteii in apa cu putina sare si se lasa sa se scurga bine.
Se framanta aluatul (destul de tare pentru a putea fi intins), se inveleste cu o folie de plastic si se tine intre 1/4 de ora si 2 ore la frigider.
Intre timp, se prepara umplutura: se amesteca branza de vaci cu jumatate din cantitatea de zahar, galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, smantana si stafidele.
Se incorporeaza taieteii si albusurile batute spuma cu restul de zahar.
Se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi de marimea tavii de la aragaz.
Se aseaza o foaie in tava, se presara cu putin gris, se intinde peste ea umplutura si se acopera cu foaia cealalta. Se inteapa cu furculita si se da circa 40 de minute la cuptor, pana ce se coace si se rumeneste frumos. Inainte de a servi budinca, se presara, eventual, cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de taietei cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Paste cu brinza si mere

Paste cu brinza si mere

Pastele fierte si apoi strecurate se amesteca cu brinza ,ouale, un mar ras,zahar vanilinat.Se tapeteaza

6 voturi    3 comentarii
1h
Budinci
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat - 400 g faina
  • 1 margarina data pe razatoare
  • 300 g smantana,
  • putina sare
  • apa.
  • Pentru umplutura: 500 g branza de vaci (data prin sita)
  • 250 g zahar
  • 150 g taietei lati
  • 4 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri smantana
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 200 g stafide inmuiate in apa cu putin rom si zvantate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budincã de Caramel ( Pudim Flã)