autor:

Anca Rm

» » , , , , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii, Prajituri, Retete de post, Retete vegetariene

Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2016

Ingrediente
-100 ml perle tapioca, -500 ml lapte de cocos(orez,soia, vaca), -1limeta, -250 gr fructe de padure (150 gr coacaze negre, 50gr merisoare,50 gr afine), -3 linguri zahar sau indulcitor (eu am folosit Green Sugar), -1/2 pastaie vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Perlele de tapioca le-am spalat in multa apa rece .
Intr-o oala am pus 700 ml apa rece si perlele de tapioca in ea. Am lasat pe foc mic sa fiarba cam 5 minute. Dupa cele 5 minute am strecurat perlele de tapioca si le-am clatit putin sub jet de apa rece.
Perlele de tapioca impreuna cu laptele de cocos, 2 linguri indulcitorul si o jumate de pastaie vanilie le-am pus pe foc , la foc mic, si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au ingrosat binisor. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda de oala si sa nu se afume. Am razuit coaja de la o lime si am amestecat .
Lasam deoparte si ne ocupam de sosul de fructe.

Am folosit fructe congelate . Intr-o cratita am pus fructele congelate ,o lingura de indulcitor si foarte putina apa . Am pus totul pe foc si am amestecat pana cand s-a facut ca si un gem .
Am asezat fructele in pahare iar deasupra budinca de tapioca si am pus la frigider pana s-a intarit .
Decorati si serviti cu drag .
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ardei umpluti cu crupe si hribi - reteta de post

Ardei umpluti cu crupe si hribi - reteta de post

Se curata ceapa si se mixeaza, se adauga hribii mixati, morcovul mixat, orezul, crupele spalate cu

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete vegetariene
Negresa de post

Negresa de post

Stafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau

38 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -100 ml perle tapioca
  • -500 ml lapte de cocos(orez,soia
  • vaca)
  • -1limeta
  • -250 gr fructe de padure (150 gr coacaze negre
  • 50gr merisoare,50 gr afine)
  • -3 linguri zahar sau indulcitor (eu am folosit Green Sugar)
  • -1/2 pastaie vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ciuperci pleurotus Alina