autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Budinca de vanilie cu piure de capsuni

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru budinca:, , 500 ml lapte, 3 linguri zahar, 1 lingura zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1 galbenus de ou, 3 linguri faina, , Piure de capsuni:, , 350 gr capsuni, 1 lingura zahar pudra, 6 gr gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Budinca:
Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul.
Adaugam zaharul pudra,faina,zaharul vanilat si cateva linguri de lapte.
Amestecam bine pana obtinem o pasta subtirica.
Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert.
Cand da in clocot ,tragem de pe foc laptele si turnam amestecul cu faina in fir subtire.
Punem inapoi pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte.
Piure de capsuni:
Capsunile le sfaramam cu o furculita si nu in blender ca sa ramana bucati mari.
Gelatina o lasam 10 minute la inmuiat in apa rece,apoi o punem pe baie de aburi,insa fara a a o infierbanta.
Peste capsunile pisate punem zaharul pudra ,apoi gelatina calduta si amestecam energic.
Pregatim niste cupe ,pe fundul lor punem o lingura piure de capsuni,apoi un strat de budinca,un strat de capsuni , deasupra iar putina budinca.
Lasam sa se raceasca ,apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vanilie cu piure de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni

Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni

In primul rand coacem blatul, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul spuma,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi Donuts

Gogosi Donuts

Drojdia se dizolva in apa calduta. Intr-un castron se amesteca laptele, uleiul, ouale, zaharul si

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru budinca:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri faina
  • Piure de capsuni:
  • 350 gr capsuni
  • 1 lingura zahar pudra
  • 6 gr gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de gris