Budinca:
Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul.
Adaugam zaharul pudra,faina,zaharul vanilat si cateva linguri de lapte.
Amestecam bine pana obtinem o pasta subtirica.
Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert.
Cand da in clocot ,tragem de pe foc laptele si turnam amestecul cu faina in fir subtire.
Punem inapoi pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte.
Piure de capsuni:
Capsunile le sfaramam cu o furculita si nu in blender ca sa ramana bucati mari.
Gelatina o lasam 10 minute la inmuiat in apa rece,apoi o punem pe baie de aburi,insa fara a a o infierbanta.
Peste capsunile pisate punem zaharul pudra ,apoi gelatina calduta si amestecam energic.
Pregatim niste cupe ,pe fundul lor punem o lingura piure de capsuni,apoi un strat de budinca,un strat de capsuni , deasupra iar putina budinca.
Lasam sa se raceasca ,apoi servim.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii