autor:

dicarmencitta1957

» » Budinci

Budinca de vara englezeasca cu fructe de padure

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Ingrediente
1 kg amestec fructe padure (zmeura, strugurasi rosii, coacaze, mure, capsuni, cirese)., 150-200 gr zahar., 100 ml apa., Esenta de vanilie (eu folosesc aroma naturala de vanilie Bourbon, se gaseste la Kaufland, Carrefour)., Felii de paine (paine deasa gen taraneasca sa nu fie paine aerata ca un burete)., , Portii: 2 budinci aprox. de dimensiunea unui bol de supa.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Curatati ciresele de samburi, strugurasii si coacazele de codite. Spalati separat toate fructele.

Intr-o oala puneti apa, zaharul si ciresele. Lasati la fiert pana se topeste zaharul.

Adaugati strugurasii si coacazea (si capsuni daca folositi) si mai lasati la fiert 2 minute.

Adaugati zmeura (si mure daca aveti) si esenta de vanilie, amestecati si stingeti focul.



Puneti fructele intr-o sita aseazata deasupra unui vas in care sa se scurga sucul. Lasati asa pana fructele ajung la temperatura camerei.



In acest timp decupati felii de paine in functie de ce varianta alegeti:



1. Varinata cupola: folositi un bol de supa, sau alt vas asemanator cu o cupola pe care-l tapetati cu folie de plastic (nu ca mine care am uitat si apoi am scuturat de numai la budinca sa iasa din form). Taiati o felie de paine care sa se potriveasca cu fundul vasului. Apoi taiati dreptunghiuri de paine cu care sa tapetati pereteii vasului de jur imprejur, cat mai strans posibil. Insiropati feliile de paine si tapetati interiorul vasului cu ele. In interior umpleti cu fructe scurse de suc. Acoperiti vasul cu folie de plastic, deasupra asezati un vas care sa intre perfect in bol si apoi asezati o greutate deasupra.



2. Varianta in straturi: folositi un vas rotund sau dreptunghiular pe care-l tapetati cu folie de plastic. Decupati felii de paine dupa forma vasului. Numarul feliilor de paine depinde de cat e vasul de inalt si cate straturi vreti sa faceti, eu am folosit doar 2 felii. Pe fundul vasului puneti un strat de fructe, apoi o felie de paine insiropata, apoi iar fructe si tot asa straturi alternative pana se umple vasul, ultimul strat fiind paine insiropata. Acoperiti vasul cu folie de plastic, aseazati o farfurie care sa intre perfect in vas si apoi asezati o greutate deasupra.



Dati budinca la frigider minim 8 ore, maxim 24 ore. Sucul ramas puneti-l la frigider.



Dupa aceea luati greutatile de deasupra si folia si apoi rasturnati budinca pe o farfurie. Scoateti budinca din forme doar in momentul servirii, nu-si va pastra forma prea mult timp!



Serviti cu suc de pe fructe si cateva fructe de padure proaspete ca decor (in varianta cupola) sau simpla in varianta in straturi. Puteti pune alaturi si frisca sau inghetata.



Se poate face cu orice combinatie de fructe de padure, dar baza este zmeura, aceasta nu trebuie sa lipseasca. Eu am folosit partie egale de zmeura si strugurasi rosii (cate 300 gr) si cate 200 gr cirese si coacaze



Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vara englezeasca cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca cu brinza si legume

Budinca cu brinza si legume

Legumele in afara cepei vin fierte 10 minute in apa cu sare. Ceapa vine putin inabusita in ulei.

26 voturi    7 comentarii
1h
Budinci
Budinca cu branza si ciuperci

Budinca cu branza si ciuperci

Se pregatesc foile de clatite. Intr-o tigaie se prajeste ceapa sa fie sticloasa, se adauga ciupercile

9 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

    Merita incercata aceasta reteta...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg amestec fructe padure (zmeura
  • strugurasi rosii
  • coacaze
  • mure
  • capsuni
  • cirese).
  • 150-200 gr zahar.
  • 100 ml apa.
  • Esenta de vanilie (eu folosesc aroma naturala de vanilie Bourbon
  • se gaseste la Kaufland
  • Carrefour).
  • Felii de paine (paine deasa gen taraneasca sa nu fie paine aerata ca un burete).
  • Portii: 2 budinci aprox. de dimensiunea unui bol de supa.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Merita incercata aceasta reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Prajitura racoroasa cu mere