Ingrediente
1 kg vinete, 1,5 kg rosii, busuioc, 300 g mozzarela sau cas dulce, 4 oua, 150g parmezan ras, sare, ulei pentru prajit.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
3 voturi
Mod de preparare
1.Vinetele se taie felii sau cuburi, se sareaza, se lasa sa se scurga cel putin jumatate de ora, apoi se spala bine, se sterg si se prajesc in ulei. Se scurg pe hârtie absorbanta.
2.Rosiile decojite se pun intr-o tigaie, pe foc mic, cu sare si busuioc, sa scada bine.
3.Pe fundul cratitei se pune putin sos de rosii, apoi straturi alternative de vinete, brânza, parmezan, oua batute, busuioc. Stratul de deasupra este de vinete, care se presara cu parmezan ras.
4.Cratita se pune in cuptorul incins dianinte si se coace cca 45 de minute la 180˚C, sa se rumeneasca frumos.
Atentie: Usa cuptorului se deschide numai 30 de minute.