autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aperitive

Budinca din dovlecei

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
4 dovlecei, 1 bol mic de orez fiert, 2-3 linguri de fulgi de ovaz, 1-2 linguri de amidon sau faina, 5-6 oua, un pumn generos de branza framantata(sau de alt fel), o bucata de salam ramas prin frigider, taiat subtire(alta carne), 1 lingura cu varf de smantana groasa, 1 cana de iaurt, 1 legatura de marar, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, mirodenii

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Dovleceii curatati se taie cu un cutit econom (din acela pentru curatat) sa iasa ca niste tagliatele. Se sareaza si se pun sa se scurga intr-o strecuratoare, cel putin o ora.
Se bat ouale, smantana si iaurtul si se adauga restul ingredientelor. Se omogenizeaza si se pune intr-o tava de prajitura unsa generos cu margarina. Se coace la cuptor preincalzit, pana se rumeneste pe deasupra. Sa nu fie focul prea mare!
E buna si calda, si rece, cu o salata de rosii etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rosii/castravetzi umpluti cu crema de branza

Rosii/castravetzi umpluti cu crema de branza

Mai intai, se taie rosiile in jumatate si se lasa la scurs alaturi de castravetzi.Castravetzii se

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    LIVIA RUS (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta cu mici schimbari.Adica am folosit mai multa smantana si am renuntat la iaurt si am inlocuit fulgii de ovaz cu fulgi de porumbsi a iesit foarte buna ! dar mai buna este rece cu rosii si piper. calda e buna cu smantana pe deasupra,incercati si voi e delicios si rapid si ieftin.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lee (Maestru bucatar) , 05 septembrie 2014

    E perfect dragele mele, dar fara margarina! Nu mai folositi margarina, e toxica. Am citit mult si cadrele medicale stiu asta, eu asa am aflat. In e o reteta minunata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Este o bunatate aceasta reteta,felicitari !

  • Fara foto

    RUS LIVIA , 18 iulie 2009

    Cred ca e bun si ieftin, usor de preparat. Daca inlocueisc fulgii de ovaz cu fulgi de porumb, oare cum iese?

Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 1 bol mic de orez fiert
  • 2-3 linguri de fulgi de ovaz
  • 1-2 linguri de amidon sau faina
  • 5-6 oua
  • un pumn generos de branza framantata(sau de alt fel)
  • o bucata de salam ramas prin frigider
  • taiat subtire(alta carne)
  • 1 lingura cu varf de smantana groasa
  • 1 cana de iaurt
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • mirodenii

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Lee (Maestru bucatar)

E perfect dragele mele, dar fara margarina! Nu mai folositi margarina, e toxica. Am citit mult si cadrele medicale stiu asta, eu asa am aflat. In e o reteta minunata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Frigarui de creveti