autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aperitive

Budinca din dovlecei

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
4 dovlecei, 1 bol mic de orez fiert, 2-3 linguri de fulgi de ovaz, 1-2 linguri de amidon sau faina, 5-6 oua, un pumn generos de branza framantata(sau de alt fel), o bucata de salam ramas prin frigider, taiat subtire(alta carne), 1 lingura cu varf de smantana groasa, 1 cana de iaurt, 1 legatura de marar, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, mirodenii

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Dovleceii curatati se taie cu un cutit econom (din acela pentru curatat) sa iasa ca niste tagliatele. Se sareaza si se pun sa se scurga intr-o strecuratoare, cel putin o ora.
Se bat ouale, smantana si iaurtul si se adauga restul ingredientelor. Se omogenizeaza si se pune intr-o tava de prajitura unsa generos cu margarina. Se coace la cuptor preincalzit, pana se rumeneste pe deasupra. Sa nu fie focul prea mare!
E buna si calda, si rece, cu o salata de rosii etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Placinta cu cartofi, varza sau branza

Placinta cu cartofi, varza sau branza

Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta

100 voturi    51 comentarii
2h
Aperitive
Ciuperci marinate

Ciuperci marinate

1 Se taie morcovul cubulete sau triunghiuri, se taie ceapa rondele, usturoiul se incresteaza 2 catei

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    LIVIA RUS (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta cu mici schimbari.Adica am folosit mai multa smantana si am renuntat la iaurt si am inlocuit fulgii de ovaz cu fulgi de porumbsi a iesit foarte buna ! dar mai buna este rece cu rosii si piper. calda e buna cu smantana pe deasupra,incercati si voi e delicios si rapid si ieftin.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lee (Maestru bucatar) , 05 septembrie 2014

    E perfect dragele mele, dar fara margarina! Nu mai folositi margarina, e toxica. Am citit mult si cadrele medicale stiu asta, eu asa am aflat. In e o reteta minunata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Este o bunatate aceasta reteta,felicitari !

  • Fara foto

    RUS LIVIA , 18 iulie 2009

    Cred ca e bun si ieftin, usor de preparat. Daca inlocueisc fulgii de ovaz cu fulgi de porumb, oare cum iese?

Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 1 bol mic de orez fiert
  • 2-3 linguri de fulgi de ovaz
  • 1-2 linguri de amidon sau faina
  • 5-6 oua
  • un pumn generos de branza framantata(sau de alt fel)
  • o bucata de salam ramas prin frigider
  • taiat subtire(alta carne)
  • 1 lingura cu varf de smantana groasa
  • 1 cana de iaurt
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • mirodenii

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Lee (Maestru bucatar)

E perfect dragele mele, dar fara margarina! Nu mai folositi margarina, e toxica. Am citit mult si cadrele medicale stiu asta, eu asa am aflat. In e o reteta minunata !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciuperci la placa cu sos de otet