Budinca din legume congelate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 punga de legume amestecate congelate, (morcovi, patrunjel, telina, mazare, fasole verde si/sau galbena, daca amestecul nu contine morcovi), 3 morcovi fierti
  • 2-3 cartofi fierti in coaja
  • 5-6 oua
  • 1 lingura vegeta
  • puttin unt, 2-3 linguri de pesmet, sare, piper
  • se poat adauga boabe de porumb fiert (din cutie)
  • se poate adauga si o cutie de ciuperci taiate in felii

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se taie in cuburi. Se taie morcovii in cuburi, daca nu sunt deja in amestec. Legumele congelate, se fierb in apa cu vegete, pana se inmoaie putin. Se racesc si se amesteca cu cartofii, sarea si piperul. Se bat ouale si se toarna peste legume. Se amesteca cu grija. Se unge bine un vas Jena cu unt, se presara pesmetul si se toarna amestecul de legume. Se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor incins in prealabil, la temperatura de 180 grade. Dupa 30-35 minute, se da jos folia si se mai lasa in cuptor sa se rumeneasca frumos. Se poate servi cald sau rece, taiat in felii ca un tort. Poate fi aperitiv, la un paharel de tuica sau vin, poate fi o cina cu salata verde, sau se poate servi cu carne.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise