Budinca din orez cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 600 g orez,
  • * 1,500 l lapte,
  • * 1 kg mere,
  • * 300 g zahar,
  • * 5 oua,
  • * 10 g zahar vanilat,
  • * 1 g scortişoara,
  • * 200 g sirop de furcte,
  • * 10 g sare,
  • * 50 g unt,
  • * 50 g pesmet.

Mod de preparare

Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge de apa si se fierbe in lapte. Cind orezul este aproape fiert se adauga 150 g zahar si sare. La sfirsit se adauga zaharul vanilat; se amesteca cu o paleta si se lasa sa se raceasca. Merele se curaţă de coaja si casa seminala, se rad pe razatoare, oprindu-se cca 250 g felii. Merele rase se amesteca cu 150 g zahar si scortisoara. Orezul fiert si racit se amesteca cu galbenusurile si albusurile batute spuma, amestecind usor compozitia pina se omogenizeaza. Compozitia se împarte in trei parti, asezindu-se prima parte intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi un strat de mere rase, continuînd straturile, trei de orez si doua de mere rase, astfel incit ia suprafata sa fie orezul care se niveleaza pe toata suprafata tavii. Se asaza deasupra feliile de mere si se introduce budinca la cuptor, la o temperatura moderata, timp de 20 - 30 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin, apoi se portioneaza si se serveste calda sau rece, cu sirop de fructe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise