Budinca din orez cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 600 g orez,
  • * 1,500 l lapte,
  • * 1 kg mere,
  • * 300 g zahar,
  • * 5 oua,
  • * 10 g zahar vanilat,
  • * 1 g scortişoara,
  • * 200 g sirop de furcte,
  • * 10 g sare,
  • * 50 g unt,
  • * 50 g pesmet.

Mod de preparare

Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge de apa si se fierbe in lapte. Cind orezul este aproape fiert se adauga 150 g zahar si sare. La sfirsit se adauga zaharul vanilat; se amesteca cu o paleta si se lasa sa se raceasca. Merele se curaţă de coaja si casa seminala, se rad pe razatoare, oprindu-se cca 250 g felii. Merele rase se amesteca cu 150 g zahar si scortisoara. Orezul fiert si racit se amesteca cu galbenusurile si albusurile batute spuma, amestecind usor compozitia pina se omogenizeaza. Compozitia se împarte in trei parti, asezindu-se prima parte intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi un strat de mere rase, continuînd straturile, trei de orez si doua de mere rase, astfel incit ia suprafata sa fie orezul care se niveleaza pe toata suprafata tavii. Se asaza deasupra feliile de mere si se introduce budinca la cuptor, la o temperatura moderata, timp de 20 - 30 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin, apoi se portioneaza si se serveste calda sau rece, cu sirop de fructe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise