Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge de apa si se fierbe in lapte. Cind orezul este aproape fiert se adauga 150 g zahar si sare. La sfirsit se adauga zaharul vanilat; se amesteca cu o paleta si se lasa sa se raceasca. Merele se curaţă de coaja si casa seminala, se rad pe razatoare, oprindu-se cca 250 g felii. Merele rase se amesteca cu 150 g zahar si scortisoara. Orezul fiert si racit se amesteca cu galbenusurile si albusurile batute spuma, amestecind usor compozitia pina se omogenizeaza. Compozitia se împarte in trei parti, asezindu-se prima parte intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi un strat de mere rase, continuînd straturile, trei de orez si doua de mere rase, astfel incit ia suprafata sa fie orezul care se niveleaza pe toata suprafata tavii. Se asaza deasupra feliile de mere si se introduce budinca la cuptor, la o temperatura moderata, timp de 20 - 30 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin, apoi se portioneaza si se serveste calda sau rece, cu sirop de fructe deasupra.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii