Budinca Diplomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr. de cozonac
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. de zahar
  • 1 ½ pahar de lapte
  • 100 gr. de stafide
  • o lingura de rom
  • un virf de cutit de scortisoara macinata
  • unt

Mod de preparare

Se unge cu unt o forma de budinca, se acopera fundul cu hirtie pergament si se umple cu cozonacul taiat in cuburi mici si cu stafide. Intr-un castron, se amesteca ouale, laptele, zaharul, romul si scortisoara, se omogenieaza totul bine si se toarna compozitia peste cozonac si stafide. Se da vasul la cuptor cu foc moderat, incalzit deja in prealabil, se aseaza tava pe baie de aburi si, dupa 30 de minute, budinca este gata. Se lasa preparatul sa se raceasca 8-10 minute, apoi sa rastoarna pe platou.

Se poate servi cu sirop de vanilie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare
Salata de pui cu telina si maioneza

Salata de pui cu telina si maioneza

Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...

Salata de pui cu telina si maioneza
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor