autor:

www.divainbucatarie.ro

» » Dulciuri diverse

Budinca dulce de paste

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2011

Ingrediente
200 g paste, 200 g ricotta, 100 g mozzarella rasa, 10 linguri de zahar, o mana de stafide, 3 linguri lapte, 1/2 lingurita esenta de rom, coaja rasa de la 1/2 portocala, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 4 oua, 1 lingurita unt, unt pentru uns tava, pesmet pentru tapetat tava, un varf de cutit de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Se pun stafidele la inmuiat in lapte cu esenta de rom, in momentul in care incepem sa pregatim ingredientele. Fierbem pastele in apa cu putina sare si o lingura de ulei. Cat timp acestea se fierb amestecam branzeturile cu zahar, oua, un praf de sare, esenta de vanilie si stafide.

Pastele fierte le scurgem de apa, le amestecam cu o lingurita de unt, apoi cu amestecul de branzeturi si coaja rasa de portocala. Intr-o tava tapetata cu unt si pesmet punem pastele cu branza. Vom coace budinca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.

Cand este coapta o scoatem din cuptor si putem servi. Mie imi place la fel de mult si rece. Poate fi pastrata la frigider cateva zile.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca dulce de paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere la minut

Eclere la minut

Se taie aluatul in 4 fasii si apoi fiecare fasie in 3 bucati si se dau la cuptor pana se rumenesc.Dupa

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Ciocolatina vegana

Ciocolatina vegana

Intr-o cratita, punem paharul de apa si inca o jumatate de pahar de apa si mierea sa se contopeasca,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luci Grebenisan , 07 octombrie 2014

    la reteta care eu o fac se pune in branza de vaca prospata (dulce) 3-4 oua... este mult mai gustoasa

  • Fara foto

    Luci Grebenisan , 07 octombrie 2014

    foarte buna... vorgobeles se numeste in ardeal..

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 23 iunie 2014

    f. buna

    • Fara foto

      Ilie Nico , 18 ianuarie 2014

      reteta asta o am si eu de la mama mea si ea o facea cu branza de vaci pe care nu o mai mancam...

    • Fara foto

      Aurelia Neagu , 17 septembrie 2013

      Este o reteta f buna !, nu am facuto de multi ani dar in curind o so fac .

    • Fara foto

      Stefan Sarba , 16 septembrie 2013

      este o reteta pe care Mama o facea si ma bucuram din plin si o savuram teribil!!!

    • Fara foto

      Gabriela Sora , 16 septembrie 2013

      am sa fac cat de curand

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

      Multumesc Ramona!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2011

      Aratã super yummy:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 200 g paste
  • 200 g ricotta
  • 100 g mozzarella rasa
  • 10 linguri de zahar
  • o mana de stafide
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 1 lingurita unt
  • unt pentru uns tava
  • pesmet pentru tapetat tava
  • un varf de cutit de sare

Raporteaza reteta

Retete
de www.divainbucatarie.ro
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se

26 voturi    15 comentarii
20 min
Aperitive
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

36 voturi    18 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

4 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Multumesc Ramona!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose cu nutella si mure